Liga 1

Tony da Silva forţează!

Antony da Silva

Articol de Valentin Şchiopu  —  vineri, 17 aprilie 2009

Tony vrea să fie în teren la meciul din 2 mai cu Dinamo, din Ştefan cel Mare

Fundaşul dreapta Tony nu concepe să piardă derby-ul cu Dinamo. Deşi leziunea musculară pe care a suferit-o la meciul cu Gloria recomandă o pauză de trei săptămîni, jucătorul poreclit Pitbull vrea să-şi ajute echipa în meciul din Ştefan cel Mare. Jucătorul va suporta un tratament intensiv în străinătate pentru a grăbi recuperarea.

- Tony, cum e din punct de vedere psihic să te accidentezi din nou după o lungă perioadă de indisponibilitate?
- După 5 luni de pauză şi o săptămînă e mult. E foarte greu. Am tras din greu 5 luni, am făcut sacrificii. Am făcut un meci bun cu Iaşiul, dar aşa a vrut Dumnezeu să mă accidentez din nou, cu Gloria. Trebuie să gîndesc pozitiv. Viaţa e mult prea frumoasă ca să las lucrurile negative să mă copleşească. Sînt puternic şi vreau să revin cît mai repede.

- S-a estimat că vei rata trei meciuri importante, cu Steaua, Dinamo, Poli...

- Cu Steaua, sigur nu voi putea juca. Obiectivul meu e să fiu în teren cu Oţelul sau, următoarea etapă, la Dinamo. Voi face un tratament intensiv. Nu o să spun unde fiindcă e ca şi în afaceri. Cu cît ai mai multe secrete, cu atît e mai bine. Nu apelez la vraci, fiindcă sînt jucător profesionist. :D

- Cît de important a devenit meciul de la Constanţa, în condiţiile în care aţi pierdut două puncte cu Gloria?

- Putem vorbi de o partidă decisivă. Dacă nu batem la Constanţa trebuie să recunoaştem că ne va fi foarte greu să ne mai gîndim la titlu. O victorie cu Farul ne va furniza încredere pentru alte meciuri decisive, cu Steaua, Oţelul, Dinamo.

- Cum decurge colaborarea cu Antonio Conceicao?
- E greu pentru el. Într-o săptămînă nu putea schimba foarte multe. Are nevoie de timp pentru a cunoaşte jucătorii. În acest moment poate asigura o continuitate şi poate lucra la moralul jucătorilor. E greu să se vadă mîna lui, deocamdată, fiindcă avem meciuri din 3 în 3 zile.

- Nu crezi că e o fragilitate din partea conducerii? E al patrulea antrenor în acest sezon?
- Noi trebuie să avem încredere în conducere. De cînd au preluat clubul, CFR a fost într-o continuă ascensiune. Au construit un stadion frumos şi o echipă care nu s-a făcut de rîs în Champions League. Nu e vorba nici de blazare la echipă, după ce, în sezonul trecut, am cîştigat tot. Dacă nu e suficientă motivaţia sportivă, mai bine stăm acasă. Plus că vorbim de bani, de prime, de prestigiu, de oportunitatea de a juca din nou în Europa. Toată lumea are de pierdut, dacă nu cîştigăm noi şi noi trofee.

"Respectăm Vasluiul"
Tony a anticipat meciul din semifinala Cupei României, cu Vasluiul. "Nu cred că e cel mai accesibil adversar în această fază a competiţiei. Cei de la Vaslui au demonstrat că formează o echipă de calitate. Toate echipele din semifinale sînt puternice. Îi respectăm pe cei de la Vaslui, chiar dacă i-am bătut cu 3-0 în campionat", a spus Tony.

"Am fost alături de Uhrin în mandatul său. El ştie adevărul, noi îl ştim, conducerea la fel. Nu are rost să transformăm totul într-o dezbatere publică"

"Tot timpul am avut evoluţii mai slabe în retur, decît în prima parte a campionatului. Se pare că pauza de iarnă nu ne prea prieşte"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.