Campionate

4 Meciuri într-o lună

Articol de Constantin Popescu  —  sâmbătă, 18 aprilie 2009

Și Șahtior cu Dinamo Kiev, și Hamburg cu Bremen se vor duela o dată în semifi nalele Cupei, de două ori în C3, apoi în campionat


Mircea Lucescu face istorie la Donețk. După ce a stopat hegemonia internă a lui Dinamo Kiev, cu 3 titluri cucerite în 4 ani, tehnicianul român a dus-o pe Șahtior în premieră într-o semifi nală europeană. Pasul în top 4 al Cupei UEFA l-a făcut joi la Marseille, 2-1 (2-0 în tur). Coincidenț a face ca, într-o confirmare a ascensiunii fotbalului ucrainean, adversara lui Raț și a colegilor săi să fi e marea rivală din Kiev. Duelul va avea nu mai puțin de 4 acte în doar o lună.

Șahtior ș i Dinamo se vor confrunta prima dată în semifi nalele Cupei, pe 22 aprilie. Deș i e o singură manșă, partida va avea loc la Donețk. Va urma “dubla” din Cupa UEFA, pe 30 aprilie, la Kiev, iar revanș  pe 7 mai. Ambele jocuri vor începe la ora 19: 30. Seria se va termina la 26 mai, în ultima etapă de campionat, pe terenul trupei lui Ghioane ș i Cernat.

Finala Cupei UEFA (20 mai, stadionul “Șukru Saracoglu” din Istanbul) va fi una ucraineano-germană fiindcă în celălalt penultim act se vor înfrunta Hamburg și Bremen. Cele două formații nemțești se află în aceeași situație ca Șahtior și Dinamo Kiev: 4 meciuri directe în numai 19 zile! Primul e prevăzut tot pe 22 aprilie și tot în semifinalele Cupei. Vor urma partidele din Cupa UEFA, în cel dintîi șoc german în Europa din ultimii 21 de ani, pentru ca ultimul act să aibă loc în Bundesliga, pe 10 mai, la Bremen.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.