Media

Drepturile TV ii innebunesc din nou pe presedintii de cluburi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

In sedinta de azi dimineata a Adunarii Generale a Ligii s-a discutat si despre modalitatile de licitare pentru viitorul contract de difuzare a meciurilor din Liga 1.
Acest sezon este ultimul aflat sub puterea contractului semnat intre Liga si Telesport. Incepind cu sezonul 2008-2009, presedintii de club spera sa obtina cel putin 15 milioane de euro anual din vinzarea acestor drepturi.



Presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, le-a cerut celor prezenti sa-si expuna punctul de vedere in legatura cu tipul licitatiei si procedurile de desfasurare a acestora.
Conform surselor Gazetei, patronul Stelei, Gigi Becali, si finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, au cerut un cadru de desfasurare a licitatiei care sa atraga firme de afara din indutria comercializarii drepturilor TV. Porumboiu a insistat ca suma minima de la care sa plece licitatia sa fie 15 milioane de euro anual.

Valoarea anuala a drepturilor TV in viziunea lui Porumboiu a fost contrazisa de presedintele Gloriei Bistrita. Jean Padureanu a propus ca suma minima de la care sa porneasca licitatia sa fie 20 milioane de euro.
Totusi, Padureanu a facut si o propunere ciudata: "Vom cauta sa obtinem 20 de milioane de euro pe sezon din drepturile de televizare, dintre care 50 % vor merge spre Liga si 50 % spre cluburi".

Finantatorul Farului, Gheorghe Bosinceanu, a propus ca actul de licitare sa se produca pe Internet, prin intermediul unui site dedicat.



Presedintii au hotarit infiintarea unei comisii formata din presedintele Ligii si 7 presedinti de club, comisie a carei rol este sa alcatuiasca documentatia din caietul de sarcini a licitatiei.
De asemenea, s-a decis ca pe 11 decembrie, in cadrul urmatoarei Adunari Generale, sa se puna la punct toate detaliile licitatiei, licitatie la care toate cele 18 cluburi din Liga 1 vor avea cite un reprezentant.



Desi se discuta despre licitatie, presedintele Ligii le-a propus presedintilor de club ca in cazul in care o firma vine cu o oferta convenabila pentru majoritatea cluburilor, sa se acorde drepturile respectivei societati, fara licitatie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.