Liga 1

Falub a rupt tacerea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

- Domnule Falub, zero victorii in Liga 1 in 10 etape. Ce nu a mers?

- Pai, rezultatele sint cele care vorbesc, pina la urma. E simplu sa judeci matematic, dar lucrurile sint mai complexe. Echipa trebuie sa-si regaseasca identitatea, inca nu se stie unde se gaseste Universitatea la ora actuala. Lumea trebuie sa stie ca echipa nu a fost obisnuita cu atmosfera din prima liga si ca e nevoie de timp.

- Credeti ca a fost un soc pentru echipa?

- Ca sa progresezi, trebuie sa intelegi unde te afli in primul rind. “U” Cluj nu a fost niciodata o forta, ori toti ne-au privit ca pe o echipa care e in stare sa se bata pentru UEFA si, de ce nu, pentru campionat. Mult prea
repede s-a uitat ca formatia a stat ani multi in liga secunda. Mai multa moderatie nu ar fi stricat in fata entuziasmului creat.

- Care a fost cel mai dificil moment?
- Pai, imediat dupa promovare. Nu am stiut sa gestionam o situatia noua, o euforie care s-a creat dupa promovare. si aici nu e vorba doar despre Falub, ci despre toti din club. Nu am avut discursuri ponderate, care sa indemne lumea spre o descriere exacta a situatiei din echipa. Poate ne-a luat prea mult valul pe toti. “N-am inteles esecul lui Sabau”

- Demisie sau demitere?

- Nu e vorba despre un act, cert e ca antrenorul plateste dupa rezultate. Echipa asta a jucat meciuri bune, a dat impresia ca poate mult mai mult decit situatia din clasament. Nu mai conteaza ca a plecat Falub, spun doar ca am lasat o echipa bine pregatita, care poate sa se salveze de la retrogradare.

- A fost prea scurt drumul de la baia din fintina dupa promovare, pina la a se striga demisia?

- Nu stiu ce sa zic, dar cind am plecat de la Cluj in tribuna erau 25.000 de suporteri. Cind m-am intors, erau 3.000 de specialisti in tribuna si alti 5.000-6.000 in jurul echipei, care dadeau sfaturi si se pricepeau mult la fotbal. Sincer, cind eram plecat din tara, m-am gindit la Nelutu Sabau, de ce nu a reusit el la Universitatea? Acum, am tabloul perfect, am vazut de ce a esuat.

- Ce va reprosati ca nu ati reusit sa realizati la “U”?
- Imi reprosez ca nu am reusit sa facem un grup unit in vestiar. Nu am reusit asta in primul rind, iar de aici sau tras multe.


- Actionari multi, buget mic, conducere impartita. A daunat asta echipei?

- Chiar daca a existat o stare de normalitate la echipa, asta nu inseamna ca la Universitatea au existat conditii iesite din comun. Universitatea e departe la ora actuala de tot ceea ce inseamna un club profesionist de Liga 1, cu mult in urma. Cind nu ai un teren de antrenament, cind te certi tot timpul cine are intiietate pe stadion, cind trebuie ca antrenorul sa-si faca probleme daca e udat terenul sau tuns, sint lucruri care pina la urma isi pun amprenta.

- Transferuri de un milion de dolari, zero eficienta. Cine e vinovat?
- Nu am stiut niciodata cit au costat transferurile. Am incercat sa aducem jucatorii pe care ni-i puteam permite. La transferuri e ca la loterie. Poate sa-ti iasa sau nu. Daca ai adus 5 jucatori si trei au confirmat, atunci e bine.

- Suporterii au strigat “Mercenarii! Mercenarii”. Sinteti de acord?
- E un cuvint depasit in ziua de astazi. Putini sint care joaca pentru culorile echipei, mai ales ca asta e meseria lor. Nu poti sa le strigi asa ceva, pentru ca nimeni nu intra pe teren sa piarda, ci sa cistige.

- Ati fost acuzat ca echipa nu joaca spectaculos, iar cind a jucat, nu ati reusit sa cistigati nici un meci. Ce s-a intimplat?
- Pai, eu am fost acuzat tot timpul, de la sosirea mea pe banca. De foarte putine ori, am fost apreciat. Eu am fost vinovat de toate relele care s-au intimplat la Cluj. Sint un antrenor caruia nu i-a placut niciodata riscul, am incercat sa cistig un meci, fara sa risc prea mult. Am avut putin timp la dispozitie, jucatori noi care nu au inteles ce-mi doresc eu. Am spus-o, daca mai aveam un ragaz de doua saptamini pina la inceperea campionatului, altfel stateau lucrurile acum.

- Echipa e nepregatita fizic, a spus-o Gigi Multescu, noul antrenor.

- Nu sint de acord. Noul antrenor putea sa consulte toate situatiile pe care i le-am lasat in calculator. Nu vreau sa intru in polemici, dar nu e fair-play, cind preiei o echipa, sa te iei de fostul antrenor.

- Daca ar fi sa luati totul de la capat, ce ati schimba?
- Nu as mai lua-o de la capat. Cred ca am facut o mare greseala in vara cind am ramas. Multi mi-au zis sa plec mai departe, cind am avut o oferta.

- De ce nu ati plecat la Farul?
- Pentru ca am crezut ca pot sa reusesc cu Universitatea, mi-am dorit mult sa ma intorc acasa. In plus, a fost munca mea, mi-am zis ca nu pot s-o las, sa vina altul si sa culeaga roadele. Acum imi dau seama ca am gresit, pentru ca am judecat cu sufletul.

- Cit din esecul din primele 10 etape ii revine lui Adrian Falub?
- Principalul vinovat e antrenorul in fotbal, era normal sa platesc eu. O echipa nu inseamna doar un om, e un cumul de factori. S-a tras linia... Insa Universitatea o sa traiasca atita timp cit exista un spirit. Cind nu exista familia din vestiar, se duce totul. Totusi, am increderea ca formatia va ramine in prima liga, are valoare si putere sa realizeze asta.


Atacantul Sergiu Costea s-a accidentat grav la antrenamentul de duminica dupa un contact dur cu fundasul Cordos. Costea a suferit o fractura de peroneu fara deplasare, care-l va tine pe margine cel putin cinci saptamini. Altfel, fundasul sud-coreean Park si-a luxat cotul si va evolua astazi la Buzau cu bratul bandajat, la fel cum a facut-o si in meciul cu Steaua de simbata. (Marius Tuhut)
Antrenorul “sepcilor rosii”, Gigi Multescu, nu a ramas impasibil la escapada nocturna a citorva dintre jucatori, de dupa remiza de la Craiova (1-1). Tehnicianul si-a bagat elevii in cantonament inca de joi, pentru 10 zile. Astfel, dupa victoria cu Steaua, “studentii” au petrecut doar citeva ore alaturi de familii si s-au reintors in cantonament, unde vor ramine pina dupa meciul de simbata cu Ceahlaul. (Marius Tuhut)


Oficialii formatiei Pandurii si-ar fi dorit ca partida cu “U” Cluj din optimile Cupei Romaniei sa se dispute pe 17 sau 18 noiembrie, cind campionatul va fi intrerupt si nu pe 5 decembrie cum a stabilit FRF. “Nu este de acord Federatia si astfel meciul se va disputa la Cluj, la data stabilita”, a spus directorul sportiv Sorin Vadana. (Marius Tuhut)


Atacantul originar din Burkina Faso, Mamadou Zongo (27 de ani, foto), propus Universitatii de impresarul Traian Gherghisan, ar putea ajunge la Cluj in aceasta seara. “Este posibil ca Zongo sa ajunga miine seara (n.r. azi)”, a precizat directorul sportiv al “studentilor” clujeni, Sorin Vadana. Zongo a evoluat 8 sezoane la formatia olandeza Vitesse Arnhem. (Marius Tuhut)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.