Handbal

Ca la Rovine!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

UCM Reșița a făcut spectacol în fața turcilor de la Beșiktaș și va juca pentru a treia oară consecutiv finala Challenge Cup


Cîștigătoarea Challenge Cup în ultimele două sezoane, UCM Reșița nu a avut adversar nici în această ediție. Nouă victorii și un singur rezultat de egalitate în actuala campanie au propulsat formația selecționerului Omer din nou în finală!

În semifinale, în fața turcilor de la Beșiktas, românii nu au avut nici un fel de emoții. A fost 26-26 la Istanbul, dar aseară, la Reșița, Bu­tu­lja, Pîrîianu, Rohozneanu și cei­lalți reșițeni i-au căsăpit pe turci, precum Mircea cel Bătrîn pe Baiazid la Rovine.

Din start, UCM a condus ostili­tățile. Ghiulelele interului dreapta Ion Stan, slalomurile  lui Rohoz­nea­nu printre niște turci năuciți și paradele veteranului Damjanovici au dus Reșița în avantaj liniștitor la pauză: 16-10. Nici în partea a doua lucrurile nu au stat altfel. Omer a comandat și spectacol, iar elevii săi l-au ascultat imediat. Chiar și cu rezervele Vaidasigan, Pancu sau Pîrvan în teren, Reșița a continuat să marcheze la foc automat. În final a fost 32-21 și UCM își așteaptă acum adversarul din finală. Va fi Bucovina Suceava sau Bern Muri? În tur, moldovenii au cîștigat cu 35-31, dar returul e azi, de la 14:30, în Elveția.


Finala se joacă pe 23 și 30 mai
Indiferent pe cine va întîlni în finală, UCM Reșița va juca prima manșă din finală pe teren propriu, iar returul în deplasare. Asta pentru că, sezonul trecut, tot în Challenge Cup, Reșița a jucat ultimul act contra austriecilor de la Alpla Hard cu trofeul pe masă, în România. Meciul tur din finală se va disputa pe 23/24 mai, iar returul o săptămînă mai tîrziu.


UCM REȘIȚA 32 (16)
Stan 10, Rohozneanu 4, Pasici 3, Pîrîianu 3, Pancu 3, Vaidasigan 3, Butulja 2, Ciubotariu 2, Pîrvan 1, Filip 1

BEȘIKTAS 21 (10)
Lisitsa 7, Zelici 4, Erkol 4, Asikoglu 3, Parșkov 1, Erguder 1, Buyuk 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.