Liga 1

Fluieră un spaniol!

Articol de Dan Udrea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ioan Igna, președintele interimar al CCA, a purtat ieri o corespondență specială cu Comisia de Arbitri din Spania, solicitîndu-l pentru meciul Steaua - Dinamo pe Luis Medina Cantalejo. În primă fază, răspunsul a fost unul pozitiv, cu rezerva că “centralul” respectiv ar trebui schimbat de la un meci din Primera Division din wekeend pentru a putea veni la București.


Totul a intrat în impas aseară, cînd ziariș tii spanioli au dezvăluit pentru GSP că Medina Cantalejo nu s-a arătat foarte încîntat de faptul că ar trebui să meargă în România, cu mai puțin de o săptămînă înaintea finalei Cupei Spaniei la care a fost delegat. El va conduce Barcelona - Athletic Bilbao, miercurea viitoare, și a ezitat să accepte delegarea la Steaua - Dinamo.

Tocmai de aceea, federația spaniolă îl ține ca variantă de rezervă pe Carballo Velasco, unul dintre cei mai promițători “centrali” iberici la ora actuală și cel care e de un an pe lista FIFA. Decizia finală va fi luată azi, cînd CCA ș i FRF vor fi informate oficial de numele celui care va conduce derby-ul Steaua - Dinamo.


LUCRURI INTERESANTE DESPRE CANTALEJO:
■ Steaua l-a avut de două ori ca arbitru: la returul cu Rapid din “sferturile” Cupei UEFA din 2006, cînd
Steaua s-a calificat după 0-0, și apoi la Steaua - Fiorentina 0-1
■ a împlinit 45 de ani pe 1 martie, la finalul acestui an urmînd să iasă din arbitraj
■ ultimele două meciuri mari pe care le-a condus au fost Inter Milano - Manchester United 1-0 și Chelsea - Liverpool 4-4, ambele în fazele finale din Liga Campionilor
■ a fost prezent la ultimul turneu al Campionatului Mondial, cel din 2006. Medina Cantalejo, pe care CCA ș  FRF l-au solicitat la Steaua - Dinamo, ezită să accepte să vină vineri în Ghencea.

Varianta de rezervă a federației spaniole este Carballo Velasco
LUCRURI INTERESANTE DESPRE CARBALLO VELASCO:
■ cel mai nou intrat arbitru spaniol pe lista FIFA
■ va fi rezervă săptămîna viitoare la finala Cupei Spaniei
■ are 38 de ani și este de profesie inginer
■ a debutat în Primera in urma cu 5 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.