Media

Ce vor RCS&RDS şi Antena 1

Articol de Dan Udrea, Corina Marinaş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Consorţiul care deţine drepturile TV în Liga I pînă în 2011 solicită diminuarea cu 10 la sută a sumei, iar plata să se facă la cursul leu-euro valabil în mai anul trecut


Principalul punct pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Adunării Generale Extraordinare a LPF a fost să clarifice în ce mod se va derula în continuare contractul cu RCS&RDS şi Antena 1 în privinţa drepturilor de imagine din Liga I. Cum 15 mai este ziua limită pînă la care ar trebui achitată întreaga sumă pentru sezonul 2009-2010, adică 34 de milioane de euro inclusiv TVA, consorţiul a venit cu o variantă în 3 puncte:

1. Plata sumei să nu se mai facă într-o singură tranşă, ca anul trecut, ci în două rate egale: una acum, înainte de începutul turului, şi cea de-a doua înainte de retur, în ianuarie 2010.
* Propunerea a fost acceptată imediat de preşedinţii din Liga I

2. Plata celor 34 de milioane de euro să fie realizată la cursul leu-euro valabil în mai 2008. Atunci, cursul a fost de 3,66 lei pentru un euro, acum el e de 4,2 lei, ceea ce ar însemna un efort financiar în plus de peste 4 milioane de euro.
* Propunerea a fost acceptată de preşedinţi şi datorită deciziei lui Dragomir de a renunţa la comisionul de 6% la care are dreptul LPF din drepturile TV, adică în jur de două milioane de euro. Această sumă se va duce către cluburi, astfel că s-ar compensa pierderea pe care acestea le-ar înregistra din diferenţa de curs valutar.

3. Ultima cerinţă a fost ca suma pentru sezonul viitor să fie micşorată cu 10 la sută, adică se plătească 30.940.000 de euro, în loc de 34 de milioane E.
* Cererea a fost respinsă de Adunarea Generală a LPF.

CONCLUZIA

Vor urma negocieri cu Dragomir
Tot în Adunarea Generală a LPF s-a decis ca Dumitru Dragomir, împreună cu casa de avocatură cu care lucrează Liga, să continue negocierile cu RCS&RDS şi Antena 1. "Să vedem dacă se va găsi o soluţie privind continuarea derulării contractului", a declarat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.


102 milioane de euro, inclusiv TVA, e suma totală pentru care drepturile TV ale Ligii I au fost achiziţionate de RCS&RDS şi Antena 1 pentru perioada  2008-2011

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.