Liga 1

Steaua a jucat bătrîneşte la Buzău după ce pe drum a fost atacată cu bolovani » BUNICII

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dominaţi lungi perioade de timp, roş-albaştrii au învins greu la Buzău printr-un gol înscris de Stancu, precedat de un ofsaid imens la Toja, nesancţionat


Steaua a trecut gîfîind de coşmarul buzoian, care a fost la un pas să se repete aidoma sezonului trecut. Chiar dacă a lipsit killerul de ocazie Bunică, roş-albaştrii au transpirat aseară în faţa cuplului David Sanchez - Mansour, care a trecut în cîteva rînduri pe lîngă lovitura de graţie a carierei lor. Peste toate însă, trupa lui Lăcătuş şi-a făcut singură viaţă grea, înaintea adversarului: criză de idei, agresivitate uitată la cabine, senzaţie de oboseală generală.
Bogdan Stancu aduce victoria Stelei!

Vivat Nagy!
Dayro şi compania au intrat greu în meci şi n-au găsit cu uşurinţă căile spre poarta "lanternei". Ceea ce ar fi trebuit să fie un galop de sănătate în faţa unei formaţii care luase doar 9 puncte în 28 de etape s-a transformat de fapt într-o luptă surdă, care a ucis fotbalul din începutul partidei. A fost însă suficientă o accelerare a oaspeţilor şi un moment de confuzie în tabăra arbitrilor spre a se schimba tabela: Bogdan Stancu a primit o minge de la Toja la marginea careului şi l-a bătut cu un şut plasat de la 18 metri pe Zimmerman. Numai că reuşita internaţionalului Stelei a fost precedată de un ofsaid flagrant la Toja. Nimic nefiresc într-o etapă aruncată în aer de arbitraje odioase!
Nagy a greşit la golul Stelei!

Ocazii doar la poarta lui Zapata
Bucureştenii au căutat să profite de momentul favorabil, Dayro (29) a tras puţin peste transversală profitînd de o neînţelegere între Zimmerman şi Florin Sandu, după care forcingul de moment s-a oprit. Spre a face loc unei cavalcade de ocazii la poarta lui Zapata, continuată pînă dincolo de pauză. Mera (33), Mansour (34, singur cu Zapata!), David Sanchez (57) şi Chiţu (67) au tranformat Steaua într-o redută sub asediu, care a rezistat eroic graţie tipului dintre buturi şi şansei. N-a mai ţinut de data asta nici "regula Kapetanos" cu golurile lui de final, dar a ieşit pînă la urmă un succes plin de sînge. Cel al lui Golanski, pe drumul spre Buzău, dar şi cel al unei victorii false, obţinută printr-un gol fraudulos!
Vezi ratarea lui Chiţu din minutul 68!

Rednic şi Hizo spioni
Mircea Rednic a plecat imediat după meciul lui Dinamo de la Galaţi, dar tehnicianul nu s-a grăbit să ajungă acasă, ci a oprit la Buzău pentru a urmări partida Stelei. Tehnicianul a dorit să  vadă ultimul joc al roş-albaştrilor înaintea derby-ului programat vineri seară, în Ghencea. "Am văzut luminile aprinse şi am fost curios să văd ce e aici", a spus, ironic, Rednic. Acesta a stat într-o cabină pentru comentatori. La meci au mai asistat noul antrenor al Rapidului, Viorel Hizo, şi directorul general Grigore Sichitiu. (Eduard Zelgin)
Rednic: "Am venit că era lumină şi am vrut să văd de la ce e!"

Goian menajat pentru Dinamo
Pentru că a acumulat deja 9 "galbene" şi era în pericol de a fi suspendat în cazul unui nou avertisment, Dorin Goian nu a fost păstrat nici măcar rezervă de către Marius Lăcătuş. Tehnicianul roş-albaştrilor a preferat să-l menajeze pe fundaş pentru a-l avea în echipă la derby-ul cu Dinamo, programat vineri. În locul său a fost titularizat Eugen Baciu, care a făcut cuplu în centrul apărării cu Sorin Ghionea. (Eduard Zelgin)

Ochiroşii, fundaş stînga
Forţat de absenţa lui Golanski, Marius Lăcătuş a fost nevoit să improvizeze în banda stîngă. Tehnicianul l-a titularizat pe mijlocaşul Răzvan Ochiroşii (20 de ani) pe postul de fundaş stînga, chiar dacă fotbalistul nu e obişnuit să joace în linia de apărare. Lăcătuş îi mai avea ca variante de fundaşi pe Mustaţă şi pe Tudose, dar primul este fundaş dreapta, iar cel de-al doilea joacă în centru. (Eduard Zelgin)

Pleşan a revenit după 5 luni
Mijlocaşul Mihăiţă Pleşan a evoluat aseară după 5 luni în care a avut probleme la genunchi şi la inghinali. Ultimul meci al fotbalistului a fost pe 10 decembrie 2008, Steaua-Fiorentina, scor 0-1, din grupele Ligii Campionilor, atunci cînd a intrat pe finalul partidei. (Eduard Zelgin)

Lovin stă cu Dinamo
În minutul 15, arbitrul Alexandru Deaconu i-a arătat lui Florin Lovin un avertisment pentru un fault. Pentru că este al şaptelea "galben" pe care îl încasează în acest sezon, mijlocaşul este suspendat  etapa viitoare şi va rata derby-ul cu Dinamo. (Eduard Zelgin)

Tiago în pericol
Mijlocaşul Tiago Gomes a suferit o contractură  musculară la ultimul antrenament dinaintea meciului de la Buzău, iar medicul i-a recomandat cîteva zile de pauză. Chiar dacă accidentarea nu este gravă, portughezul ar putea rata derby-ul cu Dinamo. O decizie în privinţa sa urmează să fie luată de Marius Lăcătuş împreună cu staff-ul medical. (Eduard Zelgin)

Steaua aclamată, şefii înjuraţi
Marius Lăcătuş şi elevii săi au avut parte de o primire călduroasă din partea buzoienilor. Roş-albaştrii au fost întîmpinaţi cu imnul Maria, cîntat de Scooter, şi cu aplauze. În schimb, preşedintele Valeriu Argăseală şi patronul Gigi Becali, care a lipsit, au fost înjuraţi. Becali nu a venit din cauza interdicţiei de a părăsi Bucureştiul impusă de eliberarea sub control judiciar.

Stimulaţi de Timişoara?
Elevii lui Constantin Cîrstea au jucat aseară pe o primă-record. Potrivit unor surse din cadrul grupării din Crîng, patronul Timişoarei, Marin Iancu, le-a promis buzoienilor o primă de 100.000 de euro pentru o victorie cu Steaua! Clubul bănăţean are 14 jucători împrumutaţi pînă în vară la Buzău.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.