Europa League

Seniorul

Articol de Andrei Niculescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ceea ce veți vedea în pagina următoare e un text scris chiar în timpul meciului dintre Șahtior și Dinamo Kiev. O comparație între Răzvan Lucescu și Pep Guardiola pe care vă invit să o citiți și să o comentați abia după ce veți parcurge aceste cteva rînduri.

Spuneam undeva la început că performanțele lui Răzvan au stat mereu în umbra celor obținute de tatăl său. Chiar și astăzi, în timp ce acest text era scris, Mircea Lucescu a obținut cea mai mare performanță din cariera sa de antrenor, calificînduse cu Șahtior în finala Cupei UEFA. O performanță pe care Lucescu senior o merita, după atîția ani în care a dat fotbalului ce a avut mai bun, un premiu pentru o viață petrecută pe sau în preajma terenului de fotbal.

Există peste tot o justiț ie divină. Poate nu întîmplător, Mircea Lucescu a obținut această performanță pe 7 mai, ziua în care se sărbătorește cea mai mare performanță a fotbalului românesc de club. La fel cum, deloc întîmplător, finala Cupei UEFA se va juca, la Istanbul, pe stadionul “Sukru Saracoglu”, stadionul lui Fenerbahce, singura echipă din Istanbul pe care Lucescu n-a pregătito.

Şi încă ceva.
Încercînd să găsesc o imagine cu Mircea Lucescu în arhiva Gazetei, am dat, din obișnuință poate, căutare cu cuvîntul “Lucescu”. Primele poze apărute, zeci de poze mai bine zis, erau cu Răzvan, nu cu Mircea. Pentru Mircea a trebuit să caut serios pînă să găsesc ceva.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.