Liga 1

Un singur vîrf!

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

CFR nu poate juca în acest final de sezon cu doi atacanţi, deoarece toţi apărătorii centrali din lot sînt extracomunitari, la fel ca şi jucătorii din ofensivă

Portughezul Antonio Conceicao s-a plîns în repetate rînduri că numărul mare de jucători extracomunitari de la CFR Cluj îi îngrădeşte orizontul tactic. Accidentarea lui Cadu i-a îngreunat şi mai mult misiunea tehnicianului, caruia îi este imposibil să folosească doi atacanţi, în sistemul 4-4-2, fără să nu improvizeze în defensivă. De ce? Toţi atacanţii şi stoperii valizi din lotul CFR-ului sînt extracomunitari: Yssouf Kone, Traore, Diego Ruiz, Veljovici, respectiv De Sousa, Viera şi Alcantara. O echipă nu poate folosi mai mult de 5 extracomunitari în acelaşi timp în teren. Culio şi Pereira nu pot fi scoşi din primul unsprezece, astfel că mai rămîn 3 locuri pentru jucătorii care nu beneficiază de paşaport al unei ţări membre UE. Din cauza faptului că Gabi Mureşan întîmpină dificultăţi în a acoperi postul de fundaş central dreapta, Conceicao e nevoit să-i titularizeze pe brazilienii De Sousa şi Alcantara, în apărare, rămînîndu-i doar varianta sistemului cu un singur vîrf.

Uhrin a încercat să joace 4-4-2, cu Dubarbier, care are paşaport francez, lîngă Yssouf Kone. "Ghepardul" e însă prin excelenţă un jucător de bandă şi n-a dat randament. Conceicao a forţat cu două vîrfuri în Ghencea (Traore - Y. Kone) şi în Ştefan cel Mare (Ruiz - Y. Kone), fiind obligat să-l folosească pe Mureşan în apărare. Rezultate: o remiză în superioritate numerică şi o înfrîngere.

Nuno Claro s-a accidentat
Declarat portarul etapei a 29-a de către GSP, după prestaţia excelentă din meciul cu Poli Timişoara, portughezul Nuno Claro acuză dureri la genunchi şi este incert pentru partida de mîine cu Unirea Urziceni. Nuno nu s-a pregătit la capacitate maximă la antrenamentul de ieri, medicul Ovidiu Dragoş aplicîndu-i şi o pungă cu gheaţă pe genunchiul stîng. În aceste condiţii, tehnicianul Tony Conceicao l-ar putea retrimite între buturi pe Stăncioiu. (Cosmin Lucaci)

"Dacă nu CFR, atunci Unirea să ia titlul!"
Bogdan Mara i-a transmis lui Dan Petrescu, fostul său tehnician de la Urizceni, că îşi doreşte să cîştige meciul de mîine, iar Unirea să se impună în Liga I în cazul în care CFR nu va reuşi :). "Nu-mi va fi greu să joc împotriva Urziceniului. Acum sînt jucătorul CFR-ului şi îmi doresc foarte mult să cîştig acest meci. E adevărat, mi-au rămas mulţi dintre prieteni acolo. Au fost doi ani foarte frumoşi petrecuţi la Urziceni, dar sînt profesionist şi îmi fac treaba la Cluj", a spus Mara. (Cosmin Lucaci)

11 jucători extracomunitari sînt în lotul lui CFR

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.