Liga 1

Craiova gîfîie

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Florin Costea a adus ieri o victorie chinuită echipei sale, însă Florin Şoavă a fost providenţial pentru Ştiinţa

Ştiinţa duce greu lupta contracronometru pentru un loc de Europa League. Echipa spectaculoasă de acum o lună, care o învingea clar pe Dinamo, s-a metamorfozat într-una cu un joc mediocru, care vrea să trăiască din reuşitele lui Florin Costea.

Omul primei părţi a fost Florin Şoavă, pe care-l mai ţin curelele, şi încă bine, la 31 de ani. Alături de Dorel Stoica, Şoavă a blocat atacurile temerare ale unei echipe, CS Otopeni, care vrea să moară cît mai tîrziu în prima ligă. Wobay a fost blocat o dată de Nuno Diogo (1) şi de două ori de Cristi Munteanu (16, 22), Babicu' salvînd şi din faţa lui Fl. Costea (16). Briliantul Craiovei şi-a schimbat ghetele, însă jocul lui a rămas la fel de indolent şi de egoist.

După pauză, Mihai Costea a intrat decis, iar şutul său violent a trecut un pic peste poartă (62). Oltenii au împins tot mai mult jocul spre careul gazdelor, dar nici Dorel Stoica n-a găsit golul în două rînduri (67, 71). Era s-o facă Drăghici, care însă a reluat slab din poziţie foarte bună (73).

Izbăvirea Ştiinţei a venit greu: şutul exploziv al lui Şoavă a fost reluat din 5 metri în poartă de Florin Costea, care şi-a spălat astfel toate păcatele.

În pericol
Oltenii riscă să joace fără spectatori următorul meci acasă! După reuşita lui Costea, din galeria Craiovei s-au aruncat pe teren două beţe. Arbitrul Comănescu le-a recuperat, apoi a scris în raport despre incident. "N-ar trebui să se vorbească despre fanii noştri care aruncă beţe în teren, ci despre arbitrii care iau dolari", a zis Mititelu la final.

Ştirile meciului

» În minutul 67
, ilfovenii au cerut penalty la duelul dintre Drăghici şi Găman, dar arbitrul, aproape de fază, a lăsat jocul să continue.

» Golul
lui Drăghici, din minutul 90+1, a fost anulat pe motiv de ofsaid la semnalizarea asistentului Bochiş, faza fiind la limită.

» Liviu Ciobotariu
, antrenor CS Otopeni: "Îmi e greu să mobilizez echipa, mai ales că sînt mulţi jucători care vor pleca în vară". (Ionel Luţan)

» Fanii
olteni au decis să nu mai protesteze azi, în faţa sediului FRF, contra posibilei neacordări de licenţă pentru sezonul 2009-2010. Mitingul se va ţine după 15 mai, în cazul unei decizii nefavorabile Universităţii.

Nicolo Napoli, antrenor U Craiova
"Nu ne e teamă că vom fi retrogradaţi, noi ne gîndim la Europa League. Jucătorilor trebuie să le stea mintea la fotbal, nu la conflictul cu Federaţia"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.