Campionate

Johan Cruyff: "Marco van Basten ar fi o variantă bună pentru banca Milanului"

Articol de Gazeta Sporturilor   —  marţi, 12 mai 2009

Fostul mare internaţional olandez, Johan Cruyff, a declarat, marţi, că Marco van Basten, liber de contract după despărţirea de Ajax Amsterdam, are capacitatea de a-l înlocui pe actualul antrenor al lui AC Milan, Carlo Ancelotti, care este dorit pe banca tehnică a lui Chelsea, informează AFP.



"Marco este un adevărat campion şi are experienţa necesară pentru a ţine în frâu un vestiar. Ştie să se impună în faţa jucătorilor, motiv pentru cred că este pregătit pentru o asemenea provocare.
În vara trecută s-a spus despre Guardiola că nu are experienţa necesară pentru a o pregăti pe Barcelona. Acum, cred că s-a convins toată lumea de valoarea sa", a opinat Cruyff.



Van Basten, în vârstă de 44 de ani, şi-a reziliat recent contractul cu Ajax din cauza faptului că nu şi-a îndeplinit obiectivele impuse de conducere la începutul sezonului. Triplul câştigător al "Balonului de Aur" a mai pregătit timp de patru ani echipa naţională a Olandei. Ca jucător, acesta a evoluat la Ajax Amsterdam (1982-1987) şi AC Milan (1987-1993), fiind unul dintre cei mai valoroşi atacanţi ai lumii.



Cu trei etape înainte de finalul stagiunii în Serie A, AC Milan ocupă poziţia secundă în clasament, la 7 puncte în urma liderului Inter. Grupare rossoneră va termina, cel mai probabil, acest sezon fără niciun trofeu, iar publicaţiile sportive speculează pe marginea unei posibile plecări a tehnicianului Carlo Ancelotti la Chelsea Londra.



NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.