Liga 1

FRAGIL!

Articol de Dan Udrea   —  sâmbătă, 16 mai 2009

Singurul jucător titular în toate meciurile din retur, pînă la disputa cu Rapid, a resimţit dureri în zona inghinală şi Lăcătuş a decis să nu-l folosească aseară





Lăcătuş a primit o lovitură sub centură înaintea derby-ului de aseară. Unul dintre cei mai importanţi oameni ai săi, atacantul Bogdan Stancu, a resimţit dureri puternice la muşhii inghinali. A încercat să se antreneze la ultima şedinţă de pregătire, însă l-a anunţat pe Lăcătuş că durerile persistă.



"Nu vreau să te accidentezi mai grav"

"N-are nici un rost să riscăm o accidentare mai gravă, aşa că ar fi bine să nu joci cu Rapid. Mai avem 3 meciuri importante în final şi vreau să te am apt atunci", i-a transmis antrenorul. Stancu a rămas în cantonament alături de echipă, dar ieri dimineaţă a părăsit minihotelul de la stadion şi a plecat acasă.



I s-a tras de la suprasolicitare

Afecţiunea lui Stancu a apărut şi din cauza faptului că a jucat cel mai mult în această primăvară. Pînă la disputa cu Rapid, era singurul jucător din lotul Stelei care a început ca titular toate meciurile din 2009. Suprasolicitarea şi-a spus cuvîntul şi muşchii săi au cedat, iar dacă ar fi evoluat aseară, ar fi riscat o ruptură care l-ar fi scos din circuit pînă la începutul lui iulie.



În retur, a fost decisiv

În partea a doua a campionatului, Stancu a înscris 5 goluri, nu mai puţin de 4 fiind decisive. El a şi fost lăudat de Lăcătuş chiar cu o zi înainte de startul derby-ului cu Rapid: "Şi Stancu, şi Kapetanos şi-au făcut bine datoria în acest sezon. Au marcat multe goluri, însă nu pot fi chiar de fiecare dată numai ei decisivi. Trebuie să apară şi alţi fotbalişti care să marcheze".





Cel mai tînăr din echipă

Bogdan Stancu este cel mai tînăr fotbalist dintre cei pe care Lăcătuş i-a folosit mai mult în actualul retur. El va împlini 22 de ani luna viitoare şi cel mai apropiat de vîrsta lui, tot dintre cei care au fost folosiţi mai des, e Toja (23 de ani).



6 puncte au fost aduse Stelei exclusiv de golurile marcate în acest retur de Stancu, mai precis reuşitele din meciurile cu Vaslui (1-1), cu Iaşi (1-0), cu Farul (1-1) şi cu Buzău (1-0)



80 % din meciurile pe care Steaua le-a disputat în actualul sezon, în toate competiţiile, fără Stancu pe teren, adică 4 din 5, s-au terminat fără victorie pentru roş-albaştri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.