Liga 1

Cornel Dinu: "Sînt complexaţi!"

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cornel Dinu mizează pe succesul "cîinilor", care au avantajul palmaresului net superior în faţa Timişoarei


- Domnule Dinu, Timişoara n-a mai învins în Ştefan cel Mare de 44 de ani, se poate vorbi de un complex în faţa lui Dinamo?
- Clar! Au transformat un episod izolat, cînd ne-au învins cu 2-1 în 1987, într-o piesă de război istoric. Niciodată nu au putut să ne învingă, doar acum, în Cupă. Poate şi soarta le-a fost potrivnică, dar Dinamo a fost mereu net superioară. Acest duel este cel mai important din istorie datorită mizei titlului.

- E meciul decisiv pentru stabilirea campioanei?
- Eu spun că da. E mai important decît tot ce s-a jucat pînă acum pentru că o victorie te aduce aproape de titlu, iar o eventuală înfrîngere îţi scade şansele. Dinamo e favorită, dar trebuie dăruire, realism şi forţă de grup, adică joc în echipă convingător, pentru că pînă acum au existat situaţii cînd unele victorii au venit în urma unor acţiuni individuale, a calităţii jucătorilor.

- Are forţa Poli să producă surpriza?
- Dinamo e în avantaj, are jucători mult mai compleţi, care pot depăşi banda dreaptă defensivă a bănăţenilor, care e mai lentă, cît şi pe cea centrală. Timişoara e puternică de la mijloc în faţă, dar noi trebuie să închidem pe benzi, pentru că acolo s-a pierdut şi partida din Cupă.


"Gigel Bucur e periculos, mobil şi are viteză, dar Tamaş şi Moţi sînt cei mai buni fundaşi centrali din campionat şi sper să-l oprească"
CORNEL DINU, administrator delegat Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.