Tenis

Alexandra Dulgheru reuşeşte o performanţă memorabilă: victorie în turneul de la Varşovia!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tînăra româncă Alexandra Dulgheru a surprins în această săptămînă lumea tenisului, reuşind un turneu de excepţie la Varşovia, unde a cîştigat trofeul după finala în care a învins-o pe Alona Bondarenko (7-6 (3), 3-6, 6-0)!

Aceasta s-a calificat ieri în finala de la Varşovia, după o victorie de senzaţie în faţa Danielei Hantuchova, numărul 36 WTA. Ocupantă a locului 201 mondial, fără rezultate importante în palmares în afara cîştigării unui concurs ITF de 10.000 de dolari la Bucureşti, în 2005, ea a reuşit astăzi imposibilul şi va avansa în top 100 WTA.

În drumul spre trofeu, Dulgheru a trecut de Sara Errani, Galina Voskoboeva, Daniela Hantuchova şi Alona Bondarenko.

Primul set a fost adjudecat la limită de conaţionala noastră, după ce aceasta a fost condusă cu scorul de 6-5. În primele game-uri, conaţionala noastră şi-a cîştigat destul de uşor serviciul şi a pus mari probleme la primire, dar lipsa de experienţă şi-a spus cuvîntul, astfel că Alona Bondarenko a reuşit un break important. Apoi, la scorul de 6-5, Dulgheru a realizat breakul salvator, împingînd meciul în tie-break, unde s-a impus cu 7-3.

Setul 2 a fost început în forţă de Bondarenko, care a condus la un moment dat cu 4-0. Apoi, partida s-a întrerupt din cauza ploii, iar pauza a fost binevenită pentru tînăra jucătoare română. Dulgheru a revenit la 4-3 şi a avut chiar şansa egalării, dar şi-a pierdut serviciul şi scorul a devenit 5-3. În cele din urmă, situaţia la seturi s-a echilibrat, 1-1.

Setul decisiv n-a avut însă istoric. Alexandra s-a mobilizat extraordinar şi combinaţia sa de lovituri puternice, slice-uri perfecte şi passing-shoturi precise au decis soarta unei partide istorice. Românca şi-a spulberat adversara cu un 6-0 categoric, adjudecîndu-şi astfel trofeul de la Varşovia.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.