Liga 1

De meserie erou

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Florin Costea a dinamitat Rapidul în doar 4 minute, iar fratele său a încheiat show-ul

Ce meci în Grant! Prima repriză a oferit dîrzenie, faze, fotbal. Giuleştenii au avut ocazii, dar problema a fost că n-au nimerit spaţiul porţii. Dică (6), Cesinha (8), Spadacio (16) au tras cu forţă, însă peste. Golgeterul brazilian al rapidiştilor a găsit ce voia în minutul 40, însă Bornescu a fost pe şut şi a respins. Un capitol aparte îl reprezintă oportunitatea irosită de indolentul Joao Paulo (24).

Dorel deja-vu
Este clar că ocazia primei părţi a aparţinut oltenilor. Un penalty ratat de Dorel Stoica (12) - din nou ca-n meciul de la Timişoara! -, Elinton Andrade recuperîndu-şi astfel faultul făcut asupra lui Prepeliţă. Craiovenii au ţinut mai mereu jocul departe de propriile buturi, însă Wobay, în trei rînduri, n-a găsit plasa.

Risipitorii
Partea secundă a fost deschisă de şutul electrizant al lui Dorel Stoica (47), de la 40 de metri, dar, curat ghinion!, balonul a lovit transversala. Apoi ratările s-au succedat incredibil. Njock (56) a fost la cîţiva centimetri de a deschide scorul. Joao Paulo (58) n-a putut să-l învingă pe Bornescu din 7 metri, portarul a respins pînă la Djalovici, dar tot el l-a blocat pe lusitan!

Jocul era pe repede-înainte. Cesinha, irezistibil pe dreapta, a pasat pentru Djalovici (62), dar şutul spre poarta goala a fost blocat de Dănănae salvator.

Dincolo, Wobay (67) a centrat cu exteriorul, a la Quaresma, perfect pentru Njock, dar reluarea a fost pe lîngă. Andrade îşi mai salvează o dată echipa, la "capul" camerunezului.

Şirul ratărilor s-a întrerupt din minutul 80. Florin Costea a punctat mai întîi plasat, la colţul lung, apoi din faza perfectă a lui Prepeliţă, iar în final l-a ajutat şi pe fratele său, Mihai, să-l facă de rîs pe Andrade. Şi oltenii se pregătesc de Europa!

Surpriza lui Gane
La primul său meci ca interimar pe banca Universităţii Craiova, Jerry Gane l-a titularizat în premieră în acest retur pe Jeremie Njock. Fostul antrenor secund al lui Nicolo Napoli a preferat să-i lase pe banca de rezerve pe Mihai Costea şi pe Mihai Dina. Camerunezul Njock marcase anul acesta un singur gol pentru Craiova, în partida cu FC Argeş (1-0). (Alexandru Răducanu)

ŞTIRILE MECIULUI

» J. P. Andrade
, înlocuit aseară în minutul 56, are probleme la ligamentul colateral al genunghiului drept. Portughezul are şanse mici să evolueze în ultimele două etape.

» Adrian Mititelu
: "Îmi va fi foarte greu să îi ţin pe fraţii Costea şi din vară la Craiova". Patronul Ştiinţei are încredere în continuare în Dorel Stoica: "Dacă nu bate el, presiunea se mută la următorul executant. O să execute penalty-urile pînă va marca".

» Bornescu
i-a temperat pe ultraşii olteni care voiau să intre pe teren, după ce cîţiva suporteri rapidişti le-au luat două steaguri: "Calmaţi-vă şi bucuraţi-vă de victorie!".

"Prin această victorie cred că ne-am atins obiectivul şi vom evolua anul viitor în Europa League"

FLORIN COSTEA, atacant U Craiova

"Nu mai bat penalty niciodată! De acum îi voi lăsa şi pe alţi să încerce, poate se vor descurca mai bine"
DOREL STOICA, fundaş U Craiova

"Dacă aş fi în locul domnului Mititelu, le-aş da drumul să plece fraţilor Costea pentru că vin alţi jucători din spate"
MIRCEA BORNESCU, portar U Craiova

"Nu meritam să pierdem, bine că păstrăm şanse pentru Europa League şi după acest rezultat"
JULIANO SPADACIO, mijlocaş Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.