Liga 1

Dan Petrescu: "Poli Timişoara va juca pentru Dinamo!"

Articol de Cătălin Popescu  —  luni, 25 mai 2009

Dan Petrescu crede că Poli îşi va da viaţa în etapa următoare pentru a-i face pe roş-albi campioni

Dan Petrescu a erupt de bucurie o dată cu ultimul fluier al arbitrului Muniz. A intrat pe teren, s-a îmbrăţişat cu fiecare fotbalist, dar şi cu MM Stoica, a salutat publicului, după care s-a calmat şi a ajuns la vestiare. Aici s-a dezlănţuit cu adevărat. În declaraţii.

- Domnule Petrescu, o victorie cît un titlu?
- Nu, nici vorbă. Acum avem doar siguranţa că nu putem termina mai jos de locul 3. Trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt, însă e adevărat că e o victorie mare. Am bătut Dinamo de două ori în acest campionat şi asta spune multe, dar eu sînt deja cu gîndul la meciul de la Timişoara, unde îmi vor lipsi 3 jucători importanţi.

- Cei de la Dinamo au acuzat arbitrajul, spunînd că e o ruşine.
- Poate pentru ei aşa a fost, dar în nici un caz nu ne-a avantajat. Dacă şi în seara asta, cînd i-am dominat net, mai comentează şi nu recunosc că Unirea a meritat pe deplin victoria, atunci...

- Cum aţi reuşit s-o surprindeţi pe Dinamo?
- În primul rînd, am schimbat sistemul, am folosit un 4-3-3 pentru că Niculescu şi Dănciulescu erau extrem de periculoşi şi la fel N'Doye, iar prin această mişcare am reuşit să-i blocăm. Ştiam ce poate Dinamo, i-am văzut cu Timişoara, ştiam ce jucători vor folosi, ne-am pregătit bine şi ne-a ieşit.

- Urmează Timişoara şi Steaua.
- Da, două meciuri incredibil de grele.

- Dar multă lume spune că Timişoara vă va ajuta.
- Timişoara ne-a "ajutat" mult, i-a dat 6 puncte lui Dinamo în acest campionat, că au pierdut ambele jocuri, iar Steaua ne-a "ajutat" şi ea că n-a fost în stare s-o bată pe Dinamo. Credeţi că va veni cineva de la Timişoara şi ne va spune: ? Niciodată, îşi vor da viaţa cu noi!

- De ce credeţi asta?
- Pentru că îşi vor da viaţa să o facă pe Dinamo campioană.

- Revenind la arbitraj...
- Revenind la arbitraj, vreau să spun că marea noastră şansă a fost ceea ce s-a întîmplat cu DNA Piteşti. Aşa s-a luat decizia de a fi aduşi arbitri străini şi am putut şi noi să contăm, altfel niciodată nu am fi fost în lupta la titlu. De ce? Pentru că cei de la Dinamo sînt diabolici. Au venit aici cu 1.000 de suporteri, au tăiat cablurile de la turnicheţi crezînd că dacă bagă fanii în stadion vor pune presiune pe noi, minţi diabolice. În loc să-şi vadă de fotbal, se gîndesc la astfel de lucruri, dar există un Dumnezeu acolo sus. EL a făcut şi face, de obicei, dreptate.

Iancu: "Urziceni va cîştiga la Timişoara"
Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a comentat la Fanatik Show declaraţiile lui Petrescu: "E un mare antrenor în devenire, însă în loc să se bucure de victoria lui, a spus că noi nu ne-am apărat şansele cu Dinamo. Urît, foarte urît, vrea să ne irite, dar eu nu pun la suflet. Cum va fi meciul Poli - Urziceni? Unirea va cîştiga campionatul, mai multe nu spun. Urziceni e cea mai bună echipă şi ea va cîştiga campionatul, singura condiţie e să nu primim de la TAS cele 6 puncte".

"În ultima etapă, Steaua va bate Urziceniul, tot aşa cum şi Timişoara va bate pe Unirea în etapa următoare. Are dreptate Iancu, Urziceniul va lua titlul că e cea mai bună echipă"
Gigi Becali, patron Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.