Tenis

Mai departe

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Victor Hănescu s-a calificat ieri în turul secund la Paris, după trei seturi la tie-break cu belgianul Steve Darcis

Românul, pentru prima dată favorit într-un turneu de Mare Şlem, şi-a respectat poziţia. Nu i-a fost uşor cu tenacele belgian Steve Darcis, fiecare set încheindu-se la tie-break şi durînd peste 50 de minute. La 8, la 5 şi la 3, cu 11 aşi şi un procentaj de reuşită pe primul serviciu de 76 la sută, Victor a încheiat învingător o dispută istovitoare. Este a doua izbîndă pe care românul o înregistrează în faţa lui Darcis, cei doi întîlnindu-se recent la Casablanca, tot pe zgură, 6-4, 7-5.

Pînă acum, Hănescu nu pierduse decît o singură dată în primul tur la Roland Garros, în 2007, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2005, sferturi de finală. Următorul adversar îi va fi rusul Mihail Iujnîi, o cunoştinţă mai veche. Victoriile sînt repartizate egal, 2-2, cei doi dînd piept pentru prima dată în 2003, pe zgura de la Roma. Cea mai recentă înfruntare s-a consumat anul acesta, la întîlnirea de Cupă Davis de la Sibiu, cînd s-a impus Iujnîi în trei seturi.

Tot ieri, Edina Gallovits a fost învinsă de spaniola Carla Suarez Navarro, favorită numărul 22, 6-1, 6-4. Românca a avut un procentaj scăzut la mingile realizate pe serviciul al doilea şi a greşit ceva mai mult decît adversara. La loviturile direct cîştigătoare, raportul a fost echilibrat: 18 - Edina, 20 - Suarez. Prezentă pentru a patra oară pe tabloul principal de la Paris, românca a trecut o singură dată de primul tur, în 2007.

Patru români
Astăzi intră în concurs ultimii români. Sorana Cîrstea o va întîlni pe Carly Gullickson (SUA), venită din calificări, în meciul al patrulea de pe Terenul 5. Monica Niculescu o înfruntă pe Aleksandra Wozniak (Can), cap de serie numărul 24. Va fi prima partidă de pe Terenul 17. Andrei Pavel va da piept cu germanul Tommy Haas în disputa a patra de pe Terenul 6, iar Victor Crivoi, urcat din calificări, întîlneşte un alt jucător venit din preliminarii, Simon Greul (Ger), în primul meci de pe Terenul 14.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.