Liga 1

Secretul lui Dan Petrescu

Dan Petrescu

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dan Petrescu îşi ţine jucătorii în cantonament după meciuri, pentru a-i feri de tentaţii, metodă preluată de la Real Madrid

Care e secretul vivacităţii Urziceniului? Cantonamentele de după meciuri. Tactica e unică în Liga I în acest moment. Petrescu a impus regula, de la începutul returului, cu un scop precis, acela de a nu-i lăsa pe jucători să devină prea euforici după un eventual succes. "Dacă mergeţi direct acasă, sigur v-aţi găsi altceva de făcut şi n-aţi dormi imediat. Pentru refacere e mai bine să rămîneţi toţi în cantonament", le-a zis "Bursucul" jucătorilor.

Metoda a fost folosită şi la Real Madrid, în urmă cu 7-8 ani. Raţionamentul ibericilor a fost: "Efortul depus în timpul unei partide, cumulat cu obseala drumului şi cu o ieşire la un restaurant sau într-un club fac ca antrenamentul de recuperare, de a doua zi, să devină ineficient. Dacă fotbaliştii rămîn în cantonament după jocuri e perfect, fiindcă astfel sînt protejaţi".

"Avem încredere deplină în jucătorii noştri, nu stăm să-i spionăm în timpul lor liber, să vedem dacă-şi pierd nopţile sau nu"
MIHAI STOICA, preşedinte Unirea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.