Tenis

Jos pălăria!

Articol de Roxana Fleşeru   —  sâmbătă, 30 mai 2009

Victor Hănescu s-a calificat în optimi de finală, după ce l-a învins pe Gilles Simon cu 6-4, 6-4, 6-2





Trei partide, nici un set pierdut, aşa arată drumul  lui Victor Hănescu  în acest an la Roland Garros. După Steve Darcis, Mihail Iujnîi, ieri, a fost rîndul lui Gilles Simon, numărul şapte mondial. Victor a trecut de francez cu 6-4, 6-4, 6-2.  L-a învins pe francezul care în 2007 îi răpea prilejul de a sărbători alături de suporterii români primul trofeu în circuitul ATP.  De atunci cei doi nu s-au mai întîlnit. Pe zgura caramelizată de pe arena Suzanne Lenglen, Gilles n-a putut decît să se certe. Înconjurat de proprii suporteri, francezul s-a înclinat în faţa loviturilor precise ale lui Hănescu.



Generos în efort, românul i-a prelungit coşmarul lui Simon din acest sezon, revanşîndu-se în două ore şi doisprezece minute. E prima oară, după patru ani, cînd Hănescu reuşeşte să treacă de turul trei al unui turneu de Mare Şlem. Totuşi, cea mai bună performanţă a numărului 33 modial este sfertul de finală atins tot pe zgură pariziană. Pentru a-şi egala cel mai înalt moment al carierei, Hănescu trebuie să treacă şi de următorul adversar, chilianul Fernando Gonzalez, favorit 12.  Cei doi s-au întîlnit o singură dată, în 2004, cînd s-a impus Gonzalez, însă poveştile se scriu în prezent.





3 jucători din Top 10 ATP a învins Hănescu în carieră: Schuettler (nr. 6-2004), Wawrinka (10-2008), Simon (7-2009)





Caută "optimile"

Sorana Cîrstea joacă azi în al patrulea meci de pe terenul numărul unu cu daneza Caroline Wozniacki, favorită zece. Românca încearcă să-şi îmbunătăţească cea mai bună performanţă a carierei în turnelee de Mare Şlem. Tot azi, Andrei Pavel şi Horia Tecău joacă în turul al doilea cu perechea americană Bob Bryan/Mike Bryan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.