Tenis

”Regele zgurii” înfrînt în propriul regat! Nadal a pierdut coroana Roland Garrosului

Articol de Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Moment istoric în lumea tenisului! Rafael Nadal, cvadruplul campion la Roland Garros, a părăsit astăzi competiția, învins în optimi de suedezul Robin Soderling, scor 2-6 7-6(2) 4-6 6-7(2).

Imposibilul s-a întîmplat! Nu a fost Roger Federer, nu a fost Novak Djokovici, nici măcar britanicul Andy Murray. A fost nimeni altul decît Robin Soderling. Mulți pariau la începutul dacă spaniolul va pierde un set, dar iată că a pierdut și meciul.

Soderling a început senzațional acest meci, iar ceea ce părea la început o gluma, a devenit realitate. Două break-uri, iar suedezul începea cursa spre istorie. Lucrurile păreau să reintre în normal atunci cînd Nadal a egalat la seturi, dar euforia lui Robin abia se declanșase.

NEPUTINȚĂ!

Pentru prima dată, Rafael Nadal a fost copleșit de neputință. Este primul meci în care vedem cum încrederea lui Nadal piere. Soderling și-a adjudecat setul trei și nu mai avea ce pierde. Nu poți spune că Nadal a avut o zi proastă sau că jocul nu i-a mers, dar poți spune că Robin a prins meciul vieții sale!

Suedezul a pus capăt unei serii uluitoare, 31 de victorii consecutive și patru titluri de Grand Slam pe zgura de la Paris. Roger Federer ar putea profita acum. Ar putea cîștiga singurul trofeu care îi lipsește, French Open. Să piardă acum, cu Nadal și Djokovici eliminați, ar fi ca și cum ar termina pe doi într-o cursă în care aleargă singur.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.