Campionate

Mont Blanc

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La doar al doilea sezon ca antrenor, Laurent Blanc a luat titlul, Cupa Ligii şi Supercupa. şi ar putea să treacă munţii spre Juventus!


Nimeni şi nimic nu au mai putut-o stopa pe Bordeaux din marşul triumfal către titlu. Era şi timpul să se încheie dictatura instaurată în 2002 de Lyon în Franţa. După zece ani de la ultimul succes, girondinii s-au încununat pentru a şasea oară campioni, după 1-0 la Caen. Degeaba a făcut scor rivala Marseille (4-0) cu Ren­nes. Diferenţa de trei puncte s-a păstrat la şefia Ligue 1.

Este meritul lui Laurent Blanc, care nu a ratat în acest sezon decît Cupa în Franţa. Fostul campion mondial (43 de ani) s-a apucat de antrenorat în iunie 2007 şi a cules rapid rezultate, după ce în primul campionat terminase pe 2 şi fusese ales managerul anului. “Bordeaux a ştiut să fie şmecheră. Dacă ne luam la bătaie frontal cu favoriţii, n-aveam nici o şansă. Îmi reproşez mereu lipsa de ambiţie, dar simt c-am făcut ce trebuia”, zice “Preşe­dintele”. Care recu­noaşte că în vară era convins că tot Lyon va domina. “Nu speram în minuni. A venit însă declicul de la Rennes. Am revenit de la 1-2 chiar şi cu un om în minus. Mental, noi am fost cei mai puternici”.

Blanc n-are însă timp să se bucure de succes. Deja a primit o ofertă greu de refuzat şi se pregăteşte de revenirea în Italia, unde a jucat 3 sezoane la Napoli şi Inter. Îl vrea un alt Blanc, Jean-Claude, managerul general al lui Juventus, pentru noul proiect de revitalizare a echipei.

Trio ofensiv magnific
şi echipa l-a ajutat pe Blanc, reuşind să plaseze la momentul oportun sprintul decisiv la şefie. Bordeaux s-a bazat pe un trio ofensiv magnific, Cavenaghi - Chamakh - Gourcuff, 38 de goluri înscrise împreună din totalul de 64. Deloc întîmplător, ul­timul a fost desemnat jucătorul sezonului în Ligue 1, fiind recent cumpărat definitiv de la AC Milan pentru 15 milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.