Liga 1

UNIREA URZICENI, REGINA DIN BĂRĂGAN

Articol de Dan Brie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Unirea Urziceni a detonat bomba în Banat şi e campioană dacă Poli  Timişoara nu-şi recuperează punctele


Prinşi în odiseea halucinantă a punctelor şi a zvonurilor de fuziune, cei care au intrat pe teren aseară n-au înţeles bine dacă e finala lor ori a altora. Într-un sfert de oră însă, lucrurile s-au încins, iar Borcea şi Gigi au fost uitaţi. La rampă ieşiseră Bilaşco şi Tibi Bălan, apoi Artiom şi Bucur.

Liderul a părut, în prima parte, că are mintea mai limpede, dar şarjele pe flancuri se opreau, invariabil, în braţele lui Pantilimon.

"Bursucul" şi-a ţinut echipa sus, însă Bilaşco (22) şi Mehmedovici (24) nu au găsit ţinta. :( Poli se sufoca în jumătatea proprie, iar Balint n-avea soluţii. Totuşi, nu-i lipsea bafta! O minge s-a lovit de "popicele" Mehmedovici - Galamaz în careul Unirii, a ricoşat la Bucur, care a trimis în plasă, bară-gol, 1-0 (27).

După 3 minute, stadionul a erupt iar. Marcase Braşovul! Poli juca din entuziasm, 25.000 de oameni cîntau pe "Dan Păltinişanu". Uitat, Bălan a tras cu sete, la colţ, dar Pantilimon a agăţat din nou (41).

Timişoara se credea invincibilă, Unirea n-a fost de acord. Galamaz a fost culcat în careu de Cisovsky, iar penalty-ul a fost transformat de Pădureţu, 1-1 (52)!

Bucur a sprintat pe stînga, a tras tare, Arlauskis a respins, iar Arman Karamian a stricat totul, şutînd aiurea (58). Finala era aici şi se juca! Sufocant, de la o poartă la alta. Şi din nou Unirea a avut mai mult sînge rece. Bilaşco a tras, surprinzător, din unghi, Pantilimon a scăpat balonul în poartă, 1-2 (65), iar Unirea sprinta spre un titlu absolut fabulos!:d

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.