Liga 1

Vezi ce traseu european ar avea de parcurs Dinamo în cazul în care va ocupa locul II la finalul sezonului!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dinamo a ieşit din cursa pentru titlu cu o etapă înaintea finalului de campionat după eşecul de pe teren propriu cu FC Braşov, iar acum tremură serios chiar şi pentru poziţia a doua, ultima cale de acces către grupele Champions League, atît de mult visate de şefii din Ştefan cel Mare.

În cazul în care se vor clasa pe locul II la sfîrşitul acestui sezon, alb-roşii vor juca în turul 3 preliminar al celei mai importante competiţii continentale, devenit penultimul după desfiinţarea Cupei Intertoto şi eliberarea unor date din calendarul UEFA.

Dacă Dinamo ar fi eliminată în această fază, atunci ar urma să joace în turul 4 preliminar al Europa League, ultimul înaintea fazei grupelor acestei competiţii.

În cazul în care "cîinii" ar ajunge în turul 4 preliminar al Champions League, dar ar fi eliminaţi, atunci ar ajunge direct în grupele Europa League.

Dinamo ar putea ocupa locul secund în Liga I la finalul acestui sezon doar dacă Poli Timişoara nu va obţine un verdict favorabil în cazul celor şase puncte de la TAS, sau dacă bănăţenii vor obţine punctele, dar nu vor cîştiga în ultima etapă, cu FC Braşov, iar "alb-roşii" vor învinge pe FC Argeş.

În turul 3 preliminar "cîinii" ar putea da peste cîştigătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, sau peste vicecampioana Belgiei, Anderlecht. Iată cu ce echipe ar putea juca Dinamo în turul 3 preliminar:

Panathinaikos
Sporting Clube de Portugal
Celtic FC
FC Şahtior Doneţk
Anderlecht

Dacă vor ajunge în turul 4, dinamoviştii ar putea da peste:
Arsenal FC
Olympique Lyon
VfB Stuttgart
Atletico Madrid
Fiorentina
Acestora li se adaugă  restul echipelor calificate din turul precedent

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.