Liga 1

Vasile Turcu: "Trebuie curăţat putregaiul!"

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Vasile Turcu îl atacă dur pe Rednic, considerîndu-l vinovat pentru ratarea titlului


- Domnule Turcu, aţi fost singurul acţionar care l-aţi criticat dur pe Rednic după meci. Vă păstraţi poziţia?
- Bineînţeles, este o nesimţire fără margini ce s-a întîmplat în acest sezon. Îmi pare aşa de rău că l-am adus pe Rednic! Am zis că hai, poate şi-o schimba caracterul, poate a învăţat din greşeli. L-am apărat peste tot, l-am numit "domn' profesor", dar degeaba! Ca în mandatul precedent, echipa a rămas nepregătită, iar vestiarul scăpat de sub control.

- Ce îi reproşaţi mai exact?
- Relaţia dezastruoasă cu jucătorii, faptul că nu sînt pregătiţi fizic. Vă spun ceva, am vorbit cu un jucător şi mi-a spus cum se antrenau. Şedinţa de antrenament ţinea 45 de minute, iar la începutul săptămînii veneau unii la el: "Nea Mircea, ne lăsaţi şi pe noi 2-3 zile libere?". Ce credeţi că le zicea? "Da, bineînţeles!". Asta ca să nu şi-i pună în cap, iar fără disciplină eşti mîncat. Toţi trebuie daţi afară, tăiat răul de la rădăcină! E numai putregai şi trebuie curăţat repede, să tăiem în carne vie, altfel eu nu mai rămîn.

- La cine vă referiţi?
- De la doctor, pînă la masor şi femeia de serviciu, toţi să plece! Păi, doctorului i-am luat un aparat special pentru a monitoriza capacitatea de efort a jucătorilor. Am dat 30-35 de mii de euro pe el şi stă în cutie în vestiar, nu l-a folosit nimeni. După meciurile cu Benfica şi Lazio am cerut şi noi, acţionarii, starea de pregătire a fotbaliştilor.

- Şi?
- Rednic a dat din umeri! L-am adus pe «Sensei», tatăl lui Marius Niculae, să se ocupe de pregătirea jucătorilor. După cîteva zile, Rednic ne-a zis că nu are nevoie de el, că-l păstrează pe marele preparator fizic Marco Oneto, care n-are nici o treabă cu meseria. De ce? Păi, cu Oneto e viaţă, în 20 de minute ai scăpat de antrenament, iar Sensei e profesionist.


"Supercupa cu Rapid şi partidele cu Benfica şi Lazio le-am pierdut din cauza pregătirii fizice făcute de Rednic. Am ţipat atunci şi m-a înjurat lumea, acum a ieşit adevărul la iveală!"
Vasile Turcu, vicepreşedinte Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.