Liga 1

Mircea Rednic: "Trebuie să îi rog să joace?"

Mircea Rednic

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, s-a apărat ieri în faţa contestarilor şi a vorbit despre cauzele eşecului


Mircea Rednic a acceptat ieri dialogul, motivînd că "suporterii dinamovişti merită şi trebuie informaţi, au suferit enorm şi îmi pare rău. Regret că nu pot întoarce timpul înapoi...".

- Domnule Rednic, mai rezistaţi după eşecul din campionat?
- Este cel mai negru coşmar al meu... Dar un căpitan trebuie să rămînă pe vas, să salveze echipajul... Nu pot da bir cu fugiţii!

- Cum comentaţi acuzaţiile lui Vasile Turcu?
- Pentru mine domnul Turcu rămîne domnul Turcu indiferent dacă sînt sau nu antrenor la Dinamo. Spune ba că am lot extraordinar, ba că e lot de trei lei. Care e adevărul? Nu am nevoie să mi se spună «Dom' Profesor» doar cînd sînt pe primul loc.

- A mai spus că au venit jucătorii la dînsul şi s-au plîns că nu fac antrenamente decît 15-20 de minute, restul e lejer. Cum e?
- Aici ar fi o problemă gravă, ca jucătorii să meargă direct la acţionari să se plîngă. Totul se rezolvă şi se discută în familie. Altfel se ajunge la haos. Antrenamente lejere? Păi, toată presa a vorbit în iarnă că le fac prea dure şi prea solicitante. Au zis şi jucătorii că dorm neîntorşi noaptea. Şi Marica a dat o declaraţie săptămîna trecută că antrenamentele de la noi sînt mai tari decît în Germania.

"I-am învăţat fotbal, nu dau cu băţul"

- Vi se reproşează că nu i-aţi ţinut pe jucători în frîu, că nu aţi ştiut să vi-i apropiaţi.
- Nu cred că în 2009 mai trebuie să te rogi de un fotbalist să joace fotbal: «Hai, joacă pentru mine, joacă pentru mama!». Se pare că nu m-am adaptat la realitatea din România. Performanţă nu e egal muncă plus distracţie, ci e doar muncă plus muncă! Să dai într-un jucător profesionist cu băţul? Nu pot să stau să-i păzesc prin oraş. Ce motivaţie mai importantă poate exista decît să iei un titlu, să joci direct în grupele Champions League? Ori să joci pe o primă de 150.000 de euro pe «praful» crizei mondiale?

- Ideea care e: sînt sau nu sînt fotbaliştii pregătiţi?
- Sînt. Toate antrenamentele sînt notate, există fişe, se pot verifica. Eu i-am învăţat ce să facă pentru a contracara adversarele şi cum să ajungă în faţa porţii. Restul... sînt ei!

"Se bagă «fitile», Lobby e cu mine"

- Jucătorii vă mai vor, că iar se speculează că «vă lucrează»?
- Sînt speculaţii, bagă unul-altul «fitile». De exemplu, s-a vorbit de atîtea ori că Lobonţ e împotriva mea. Fals. Primul jucător care m-a sunat şi m-a încurajat cînd am fost demis acum doi ani a fost Lobonţ. Tot el cînd am revenit la Dinamo.

- În întîlnirile cu Borcea şi Badea vi s-a cerut demisia?
- Nu mi s-a cerut să-mi reziliez contractul cu Dinamo. Am vorbit de programul echipei, de jucători... Eu nu stau pentru bani, n-am cîştigat mult din fotbal, dar am reuşit în afaceri. Decizia mea finală o veţi afla după ultima etapă, cu FC Argeş.


Turcu şi-a continuat ieri tirada împotriva lui Rednic:

- "La Dinamo miroase a hoit, trebuie curăţenie generală. De azi, nu mai bag un leu la echipă pînă nu pleacă Rednic"

- "Domnul Rednic nu face antrenamente pe ploaie ca să nu-şi strice coafura!"

- "Antrenamentele cu Rednic ţin 45 de minute, din care 15 se derulează la duşuri. Mircea era preocupat mai mult de afaceri decît de echipă"

- "«Sensei» Niculae e prea dur, nu l-a vrut, îi trebuia masor o domnişoară, să-i mîngîie şi să le facă masaje în talpă"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.