Campionate

Manchester United va beneficia de cel mai mare contract de sponsorizare din fotbal

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Formaţia engleză Manchester United va avea cel mai mare contract de sponsorizare din istoria fotbalului, după ce a ajuns la un acord cu Aon Corporation, care îi va oferi 80 de milioane de lire sterline în patru ani, potrivit ediţiei online a The Times.

Echipa primea de la compania americană de asigurări AIG suma de 14 milioane de lire sterline în fiecare an, dar aceasta a decis să nu mai prelungească înţelegerea, care expiră în luna mai a anului viitor, din cauza problemelor financiare pe care le are.

Presa engleză scrie că United poate primi de la noul sponsor 20 de milioane de lire sterline în fiecare an, contractul fiind pe patru sezoane.

Tricourile echipei vor fi inscripţionate sezonul viitor tot cu sigla AIG, iar contractul cu noul sponsor va intra în vigoare din iunie 2010.

Unul dintre cele mai mari contracte de sponsorizare din fotbal este cel dintre T-Home şi Bayern Munchen, în valoare de 17,03 milioane de lire sterline pe an, Bwin plăteşte anual lui Real Madrid 12,78 de milioane, în timp ce Samsung Mobile oferă 10,73 de milioane de lire sterline lui Chelsea pe sezon. Gazprom şi Bwin sponsorizează în fiecare an cu aproximativ 10 milioane pe Schalke, respectiv AC Milan.

NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.