Tenis

As!

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roger Federer şi-a împlinit ieri, în fine, visul: a triumfat la Roland Garros

Zgura pariziană şi-a schimbat regele. Federer, învinsul din ultimele trei finale, a reuşit ieri să-şi înfrîngă demonii şi a cîştigat la Roland Garros. De fapt, ultimul act a fost, în termeni de scor şi dominare, cel mai lejer meci al elveţianului de la această ediţie. În faţa suedezului Robin Soderling, surpriza concursului, Roger nu putea pierde, la modul cum s-au desfăşurat lucrurile ieri. Descătuşarea de la final, marcată de lacrimile care nu mai şochează pe nimeni, n-a fost pentru acest ultim meci.

Federer a eliberat emoţia strînsă după un turneu întreg în care a fost solicitat serios. Întîi cu Acasuso, apoi cu Mathieu, rău de tot cu Tommy Haas, din nou mult cu Juan Martin Del Potro. A trebuit să scotocească adînc în rezervele sale magice pentru a ajunge în finală şi a o putea domina aşa cum a făcut-o.

A eliberat şi frustrările adunate în ultimii patru ani, cînd, de fiecare dată, a fost învins de Rafael Nadal. Lacrimile şi bucuria dezlănţuite ascund şi multe altele. Uşurarea de a fi revenit în vîrf atunci cînd părea prăbuşit. De a fi egalat recordul lui Sampras de victorii de Mare Şlem. De a fi umplut singurul gol important din palmares. De acum, superlativele pot curge din nou. Roger le merită.

14 trofee de Mare Şlem are Federer în carieră, el egalînd ieri recordul deţinut de Pete Sampras

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.