Campionate

Îl prezintă pe 30

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Kaka a făcut ieri vizita medicală în prezenţa doctorului clubului madrilen, trimis în Brazilia, şi va îmbrăca tricoul blanco la finele lunii, după Cupa Confederaţiilor

Kaka va fi pentru următorii 5 ani jucătorul lui Real Madrid. Brazilianul va ajunge la echipa la care şi-a dorit să plece de la Milan. Fostul "Balon de Aur" a refuzat de două ori un transfer în Anglia pentru a juca în Spania. Nu l-au convins banii arabilor de la Manchester City, nici oferta lui Chelsea, care i-a promis jucătorului de 27 de ani un salariu mai bun şi comisioane mai mari intermediarilor. Kaka a renunţat şi la cele 15 procente ce i se cuveneau din suma de transfer.

Noul preşedinte Florentino Perez a aruncat toate armele în luptă pentru a perfecta prima achiziţie a noului Real. Nici în Brazilia nu l-a slăbit pe "Ricky". L-a trimis urgent la Recife, unde trupa lui Dunga pregăteşte meciul cu Paraguay, pe Juan Carlos Hernandez, doctorul clubului. Care, după ce a obţinut autorizaţia federaţiei braziliene, ce îi interzisese jucătorului să plece o zi din cantonament pentru a merge la Madrid, l-a examinat ieri medical pe viitorul "galactic".

Fanii lui Real vor trebui să aştepte sfîrşitul lunii ca să-l vadă în tricoul blanco. Mai precis, pînă pe 30 iunie, după Cupa Confederaţiilor, la care participă şi Brazilia. Pe 29, Kaka se va îmbarca într-o cursă de la Johannesburg către Madrid, via Paris, şi apoi va fi prezentat oficial pe "Bernabeu".

Liber de la Berlusconi
Pînă la urmă, şi Silvio Berlusconi s-a resemnat cu pierderea lui Kaka. "Eu am insistat să rămînă. Am făcut-o şi acum cîteva luni, cînd Manchester City a oferit 105 milioane de euro, şi n-a plecat. Acum însă există alte condiţii oferite jucătorului şi îl tratăm la fel ca pe Şevcenko. L-am lăsat pe Kaka să decidă împreună cu familia ce alegere va face. Banii primiţi din transferul lui vor fi investiţi pentru a crea o trupă competitivă", a anunţat patronul lui AC Milan. Club care ar putea fi sponsorizat de Fly Emirates, arabii urmînd să achite 20 de milioane de euro anual.

Superafacere milaneză
AC Milan era într-un fel obligată să-şi vîndă una dintre vedete pentru a acoperi pierderile financiare de aproape 70 de milioane de euro din acest sezon, în care a ratat toate obiectivele. Cu banii luaţi pe Kaka, Berlusconi şi-a atins ţinta, dar a şi realizat o afacere extraordinară. L-a luat de la Sao Paolo în vara lui 2003 pentru doar 8,5 milioane de euro şi l-a vîndut după 6 ani, în care brazilianul a luat tot ce se putea cîştiga, mai puţin Cupa UEFA, o sumă de aproape 8 ori mai mare: 64,5 milioane. Al treilea transfer all-time, după Zidane şi Figo, cumpăraţi tot de Real!

9 milioane de euro este salariul net anual pe care Kaka îl va primi pînă în iunie 2014 la Real Madrid

64,5 milioane de euro este suma pe care AC Milan o va încasa în schimbul transferului lui Kaka la Real

10 la sută este comisionul achitat tatălui-impresar al jucătorului, Boşko Leite, adică 6,45 milioane de euro

5 la sută
este comisionul achitat lui Ernesto Bronzetti, agentul delegat de Real să trateze achiziţia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.