Liga 1

Rapid EKG

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Giuleştenii au terminat prost sezonul, după ce şi-au mai ţinut fanii într-o tensiune teribilă în ultimele 90 de minute

Sezonul de coşmar al Rapidului s-a încheiat aseară, dar nu înainte ca echipa să le ofere suporterilor un ultim episod-şoc. Poli Iaşi a copiat în debut partitura pusă în scenă de Braşov în Ştefan cel Mare. Contraatacurile moldovenilor păreau perfecte, mai bune decît ar fi ieşit la antrenament într-un joc titulari-rezerve, iar apărarea, made by Herrera plus Mourinho plus Cuper! Cristea a marcat de două ori (11, 22), procentaj sută la sută şi efect de grenade asupra tribunelor.

I-a trezit Spadacio
Iar Rapid a făcut toate astea posibile, jucînd dezastruos. Echipa lui Hizo şi-a mai arătat o dată dependenţa de Spadacio. Cît n-a existat brazilianul, cuplul Djalovici-Joao Paulo a condus ofensiva într-un stil care l-ar fi impresionat doar pe Walt Disney, cu bîlbe, cu umor involuntar. Juliano n-a jucat deloc străluct, dar a aşezat mingea cu stîngul în vinclu dintr-o lovitură liberă.

Anti-Copos
Nici George Copos nu a scăpat de furia fanilor. Patronul giuleştean a lipsit şi aseară de pe stadion, aşa cum a procedat la toate partidele disputate de Rapid pe teren propriu în retur, dar fanii şi-au continuat războiul cu el. "Afară din Giuleşti" şi Nu te mai suportăm" au fost două mesaje ale tribunelor. Patronul a fost înjurat pe toată durata jocului.

Hizo, ameninţat de Constantin
După a doua reuşită a lui Andrei Cristea, ultraşii l-au luat în vizor pe Marius Constantin, cel care l-a scăpat din marcaj pe atacantul ieşean. Înlocuit cu Mardare în minutul 27, din cauza prestaţiei dezastruoase, stoperul a mers direct la vestiare, într-un cor de înjurături. "Pleacă din Giuleşti!", i-au strigat spectatorii. Fundaşul a părăsit terenul extrem de nervos şi l-a ameninţat pe Hizo: "Vorbim la vestiar!".

Iaşiul a cîştigat la TAS
Tribunalul Sportiv de la Lausanne le-a dat cîştig de cauză ieşenilor, după ce Farul contestase în Elveţia decizia FRF de a reprograma partida din etapa a 5-a, cînd nocturna de pe stadionul "Emil Alexandrescu" a cedat. Dacă UEFA ar fi luat o hotărîre în favoarea constănţenilor, Poli Iaşi ar fi fost depăşită de Gaz Metan şi ar fi evoluat la anul în Liga a II-a. (Ionuţ Coman)

Hizo şi-a încheiat contractul
Antrenorul Rapidului a declarat că partida cu Poli Iaşi a fost ultima pentru el în Giuleşti şi că George Copos decide dacă-l mai păstrează sau nu: "Contractul meu a expirat, clubul are opţiune de prelungire pe încă doi ani. Dacă ne calificam, eu eram cel care decidea dacă mai rămîn. Nu ştiu ce va fi". Viorel Hizo l-a acuzat dur pe Marius Constantin pentru prestaţia lui: "Îmi e ruşine să comentez evoluţia lui Marius. L-a condus pe Cristea de la jumătatea terenului pînă în poartă, la fel a făcut şi cu Craiova".

"Rapidiştii m-au surprins, mă aşteptam să fie mult mai agresivi. Nu mi-a venit să cred cînd am văzut ce e pe teren în prima repriză"
CRISTIANO BERGODI, antrenor Poli Iaşi

"După acest meci, nu ne mai interesează nici un ban, nu ne mai gîndim la asta. Ar fi culmea să o facem! Drama noastră e că la anul ne vom uita la alţii la televizor"
VASILE MAFTEI, căpitan Rapid

FLASH

Poli a cedat
Iaşiul a început să se prăbuşească precum un castel de nisip. Imediat, vişiniii au egalat cu un gol marcat de Herea (61). Ex-bancarul îşi unise forţele cu Joao Paulo ca să ducă mingea dincolo de linia porţii, ca la rugby. Tribunele se aprinseseră iar, însă de data asta uitaseră de Copos, de tot! Vedeau iarăşi Europa. Mingea ţopăia doar în careul lui Pleşca, oamenii stăteau cu un ochi la ceas şi altul la teren. Cinci, patru, trei, doi, unu...Noapte afară şi final negru de campionat.ă liberă.

Sub ochii lui Niculae
Rapid a fost urmărită aseară de Daniel Niculae. Vîrful lui Auxerre, despre care Grigore Sichitiu a anunţat că va încerca să-l obţină împrumut pentru un an, a stat la tribuna oficială alături de Jean Valvis. Nico nu a marcat nici un gol în sezonul trecut din Franţa, unde joacă din 2006, cînd a fost vîndut de giuleşteni pe 3,3 milioane de euro.

Fani Bergodi
Giuleştenii l-au primit cu aplauze pe Cristiano Bergodi. Italianul a fost ovaţionat de toţi cei 4.000 de spectatori în momentul în care a ieşit de la cabine şi le-a răspuns ducîndu-şi mîna în dreptul inimii. Emoţionat de atmosferă, Bergodi s-a aşezat din greşeală pe banca rezervată gazdelor.

Ştirile meciului:

» Viorel Hizo l-a împiedicat pe Pitbull să plece în Portugalia la începutul săptămînii, dar nici nu l-a inclus pe brazilian în lotul pentru meciul cu Poli.

» Răzvan Lucescu
a fost felicitat în Giuleşti pentru victoria cu Dinamo, din penultima etapă. "Mare boier, mare caracter. Respect for ever!" a fost mesajul fanilor vişinii.

» Hizo
s-a ridicat rar de pe bancă. În puţinele situaţii în care a ieşit de sub copertină ca să dea indicaţii, "Dulăul" a fost certat de fanii de la tribuna 0. Cel mai des i s-a reproşat titularizarea lui Djalovici: "Unde l-aţi găsit p-ăsta? Tu nu vezi că sare mingea din el?".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.