Liga 1

195 de fotbalişti străini din 46 de ţări au evoluat în acest campionat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

195 de fotbalişti străini originari din 46 de ţări de pe toate continentele lumii au evoluat în cel puţin un meci în ediţia 2008-2009 a Ligii I, numărul acestora fiind în continuă creştere în ultimii ani, în ciuda faptului că FRF şi LPF încearcă să reducă această tendinţă.

Cei mai mulţi jucători provin din Portugalia, nu mai puţin de 33, iar fosta colonie lusitană, Brazilia, a avut 28 de reprezentanţi, în timp ce din Serbia provin 21 de fotbalişti. Ţări precum Burkina Faso, Insula Capului Verde, Irak, Costa Rica, Zimbabwe, Alegeria sau Sierre Leone au avut şi ele fotbalişti în campionatul românesc.

Fosta campioană CFR Cluj este echipa cu cei mai mulţi jucători în lot de altă origine decât cea română, în sezonul trecut fiind folosiţi nu mai puţin de 26, în timp ce din România au fost doar şapte fotbalişti. În cazul în care FRF ar fi menţinut decizia cu minim opt jucători români pe foaia de joc din sezonul viitor, atunci gruparea din Gruia ar fi fost cea mai dezavantajată.

Gloria Buzău, echipă care a încheiat campionatul pe ultimul loc şi care va începe Liga a II-a cu un handicap de opt puncte, a folosit nu mai puţin de 22 de străini, însă imediat după încheierea turului a renunţat la cea mai mare parte dintre ei.

Printrei cei 195 se numără şi şapte jucători care au evoluat la două echipe din primul eşalon pe parcursul sezonului trecut: Antonio Semedo (CFR Cluj/Steaua), Eder Bonfim (FC Timişoara/Gloria Buzău), Jose Luis Garcia (FC Timişoara/Gloria Buzău), Petar Jovanovic (FC Vaslui/Politehnica Iaşi), David Sanchez (FC Timişoara/Gloria Buzău), Ousmane Ndoye (FC Vaslui/Dinamo) şi Dare Nibombe (CS Otopeni/FC Timişoara).

Aşa cum era de aşteptat, din cauza valorii îndoielnice a multora dintre jucători, cele 18 cluburi au renunţat la 40 dintre cei 195 pe parcursul campionatului, singurele excepţii fiind transferurile lui Pierre Boya, de la Rapid la Grenoble, Fabbiani, de la CFR Cluj la Newell's Old Boys, Julio Cesar Correa, de la Dinamo la Genclerbirligi sau Fabinho, de la FC Braşov la Metalurg Doneţk.

Printre cei care au reuşit să se remarce în mod pozitiv sunt Juliano Spadacio (Rapid), care a încheiat pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, cu 16 reuşite, Pantelis Kapetanos (Steaua), cu 11 goluri, sau Yssouf Kone (CFR Cluj), cu 10 reuşite, Artavazd Karamian (FC Timişoara), Alvaro Perreira (CFR Cluj) sau Duşan Kuciak (FC Vaslui).

Sursă: NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.