Liga 1

"Bravo, Danţiano!"

Articol de Viorel Tudorache  —  vineri, 12 iunie 2009

Mama lui Dan Petrescu este în culmea fericirii, dar e necăjită că nu vede să citească articolele despre performanţa fiului său

Într-un apartament din Drumul Taberei, o bătrînică de 72 de ani a izbucnit în plîns de fericire după ce comentatorul Antenei 1 a anunţat că Unirea Urziceni este noua campioană a României. Priveşte pierdută spre televizor şi îşi zăreşte ca prin ceaţă fiul purtat pe braţe de jucători. E o mamă fericită! Mama lui Dan Petrescu (41 de ani)!

Noapte albă pentru «Danţiano»
Dan a sunat-o de la stadion ca să o facă părtaşă şi pe ea la imensa lui bucurie: "Sărut mîna, mamă! Ce faci? Eşti bine? Mi-am împlinit visul, sînt campion!". Florica Petrescu a făcut noapte albă, nu s-a mulţumit să-şi audă fiul doar la telefon: "Am butonat pe toate posturile să ascult tot ce spune Dan. Am adormit abia pe la două-trei dimineaţa. Îi mulţumesc lui «Danţiano», aşa cum îl răsfăţ eu pe Dan, că mi-a făcut o mare bucurie. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat un copil atît de bun ca el".

"Taică-su îl vede de Sus!" 
Mama lui Dan oftează adînc: "Sînt necăjită că nu mai pot să citesc ziarele. Am probleme cu vederea de un an, de cînd a murit tatăl lui Dan. Mi s-a spart un vas de sînge la ochi şi văd înceţoşat. Sînt convinsă că soţul meu, care i-a îndrumat paşii spre fotbal de la 10 ani, este mîndru şi se bucură şi el de acolo, de Sus, pentru Dan". Laurenţiu Petrescu a decedat la vîrsta de 79 de ani din cauza unei boli necruţătoare, ultimii ani din viaţă avînd picioarele amputate.

"Nu te mai agita, Dane, atît!"
Florica Petrescu este convinsă că Dan va face treabă bună cu Unirea Urziceni şi în Liga Campionilor: "Garantez, după cum îl ştiu de serios şi ambiţios, că va avea rezultate şi în grupele Ligii". I-a dat şi un sfat fiului său: "Te rog, mamă, nu te mai agita atît de mult pe bancă! El mi-a zis: «Nu pot, pentru că vreau să cîştig!» Ăsta e Dan. Fie că e în timpul liber, fie că e în baie, numai la fotbal se gîndeşte". Are şi o dorinţă: "Aş vrea să rămînă în România, să fie lîngă mine, dar depinde numai de el ce va alege. Steaua rămîne echipa lui de suflet, iar dacă ştiau să-l aprecieze, Dan ar fi făcut performanţă şi acolo. Dar n-aţi văzut ce face Gigi Becali?".

Dan a dormit cu trofeul
Dan Petrescu şi-a chemat familia la festivitatea de ieri de la Urziceni . "Nu am vrut să vină nici o rudă la meciul cu Steaua, fiindcă mi-era teamă să nu se întîmple ceva rău şi să mă vadă nervos. Trofeul este la mine acasă şi am dormit cu el lîngă pat", a precizat mîndru tehnicianul. Fratele său, Valeriu (50 de ani), care a lucrat pînă în martie la Unirea Urziceni, pe partea administrativă, i-a fost alături şi la petrecerea de la Bamboo. 

"Nu l-am văzut niciodată mai bucuros ca acum. Poate doar cînd a cîştigat Cupa Angliei cu Chelsea. Am şi eu o contribuţie de 0,001% la cîştigarea titlului". 
Valeriu Petrescu

"Timişoara şi-a meritat soarta pentru că a făcut jocuri nu tocmai curate, declaraţii prin care a încercat să ne adoarmă. Dacă îşi vedeau de treaba lor, acum era campioană"
Dan Petrescu, antrenor Unirea Urziceni

"În Liga Campionilor, vom face o figură mai frumoasă decît se aşteaptă lumea. Unirea o să joace cel puţin la fel cum a făcut-o cu Hamburg în Cupa UEFA"
Dan Petrescu

"Pentru Dan familia este sfîntă. Cum are cîte o zi liberă ne cheamă la el să fim împreună"
Valeriu Petrescu, fratele lui Dan Petrescu

144 de meciuri în Liga 1 are ca ca antrenor Dan Petrescu: 66 de victorii şi 35 de înfrîngeri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.