Liga 1

Zicu la campioni?

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Un şut în fund ar putea fi pasul spre Liga Campionilor. Înjurat de suporterii dinamovişti la Piteşti şi trecut de Rednic pe "lista neagră", Ianis Zicu ar putea ajunge la Urziceni, acolo unde Dan Petrescu îl doreşte


Variantă interesantă pe piaţa transferurilor la numai trei zile de la terminarea campionatului. Ianis Zicu este dorit insistent de campioana Unirea Urziceni, care doreşte să se întărească pentru grupele Champions League! Trecerea machidonului de 25 de ani la formaţia ialomiţeană e posibilă, dar e condiţionată de mai multe aspecte.
Suporterii lui Dinamo au intrat pe teren în ultima etapă  (video)

1. În şedinţa de joi, dintre Rednic şi Borcea, "Puriul" a transmis condiţiile pentru a rămîne pe banca tehnică a "cîinilor". Principala dorinţă a fost să i se dea mînă liberă la transferuri şi să fie "curăţat" lotul de mai mulţi fotbalişti, printre care se află şi Ianis Zicu, cu care a avut contre pe final de campionat! Şefii nu sînt de acord: "Ianis e tînăr, e talentat, cu o pregătire bună în vară, va străluci din nou. Vom vorbi iar cu Rednic, să-l convingem să-l păstrăm pe Zicu".
Vezi golul marcat de Ianis Zicu în FC Argeş - Dinamo 5-2  (video)

2. Care e suma de transfer? Roş-albii nu sînt dispuşi să-l cedeze ieftin pe Ianis, mai ales că Dinamo a cheltuit 2,5 milioane de euro, în iunie 2007, pentru răscumpărarea definitivă a lui Zicu de la Inter. "Cîinii" au stabilit ca preţ de pornire 3 milioane de euro pentru orice echipă interesată de mijlocaş.

3. Conflictul de la Piteşti cu fanii, cînd aceştia au intrat pe gazon şi l-au scuipat pe Ianis, ar putea fi hotărîtor în decizia fotbalistului de a pleca.

Machidonul i-a înţepat la sport.ro şi pe şefi: "Acţionarii au ieşit cu declaraţii în momentul în care obiectivul părea ratat, pînă atunci nu au vorbit! Pentru noi, jucătorii, banii pe care i-am pierdut înseamnă mult mai mult decît pentru acţionari".


"Nu mă gîndesc să plec din Ştefan cel Mare. Am fost foarte mult timp accidentat şi mai am doi ani contract cu Dinamo! Zece zile, cît am vacanţă, stau în casă, apoi trec la treabă"
Ianis Zicu, mijlocaş Dinamo


Probleme la salariu
Un impediment în calea transferului lui Ianis Zicu la Unirea Urziceni este salariul fotbalistului. La Dinamo încasează 400.000 de euro, iar şefii doresc să-i diminueze din cîştig, în timp ce Urziceniul este recunoscut drept un club care nu oferă contracte uriaşe. Mara şi Burns au părăsit Unirea chiar din acest motiv, avînd salarii de aproximativ 200.000 de euro!


Probleme cu lista disponibilizaţilor
Luni se va decide concret dacă Rednic va continua. Un ultim impediment, important, a mai rămas totuşi. Şefii sînt de acord să se renunţe la Izvoranu, Scarlatache şi Homei, însă "ceilalţi mai pot primi o şansă. Unde să-i transferăm? Apoi cu cine jucăm? Iar băgăm milioane de euro în transferuri?". Rednic vrea o curăţenie mai amplă, în condiţiile în care şi acţionarii îi ceruseră zilele trecute acelaşi lucru. E şi o chestie de principiu pentru tehnician să vadă că şefii îl susţin pe el, aşa cum îi dau de înţeles zilnic. Rednic pleacă azi acasă, în Belgia, în vacanţă, pentru o săptămînă. 

Şi Uhrin pe listă
Chiar dacă Nicolae Badea şi majoritatea acţionarilor ar merge în continuare pe mîna lui Mircea Rednic, Vasile Turcu îşi doreşte un antrenor nou. S-a luat deja legătura cu Cristiano Bergodi, iar mai nou a apărut varianta Duşan Uhrin junior. Cehul de 41 de ani este exact pe profilul căutat de şefi, un antrenor care nu tolerează nici cea mai mică ieşire în decor din partea fotbaliştilor. Uhrin, sub contract cu Mlada Boleslav, ar fi de acord să revină în Liga I.

Îl vor manager general
Fanii îl susţin pe Rednic! Pe lîngă mesajele de pe forumuri, în care unii au cerut ca antrenorul să îndeplinească şi funcţia de manager general, pentru a avea mînă liberă la transferuri, 62 la sută dintre fanii care au votat pe www.dinamovisti.ro îşi doresc ca "Puriul" să continue în Ştefan cel Mare.


FLASH

Rednic spre Al Ittifaq
Emisarii clubului din Arabia Saudită, la care a antrenat Ioan Andone, au venit ieri la București pentru a-i propune lui Mircea Rednic postul de “principal”. Al Ittifaq i-a transmis lui Rednic că va avea un salariu de 4 ori mai mare decît la Dinamo, adică 800.000 de euro pe an, plus mînă liberă la transferuri și un buget consistent pentru achizițiile de jucători. Rednic, care a fost propus în Arabia Saudită chiar de Ioan Andone, n-a dat nici un răspuns clar, dorind să aștepte cîteva zile pentru a vedea ce intenție au acționarii lui Dinamo în privința viitorului său pe banca tehnică. Al Ittifaq a terminat ultima ediție a campionatului din Arabia Saudită pe locul 6.

Badea: "Nu e Rednic vinovat"
Preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, îl susţine pe Mircea Rednic: "Vom discuta săptămîna viitoare situaţia echipei şi a antrenorului. Vom analiza cu dînsul acest an competiţional. Nu Rednic a pierdut campionatul, ci Dinamo. El este sub contract cu Dinamo şi este antrenorul echipei. Mă abţin să spun ce şanse are să mai rămînă şi sezonul viitor".

Turcu pleacă
Vicepreşedintele Vasile Turcu nu ar mai vrea să continue la Dinamo, mai ales că a primit semnale că Mircea Rednic ar putea continua în Ştefan cel Mare şi din sezonul următor. Turcu şi-a cerut banii investiţi în acest an, aproximativ 5,5 milioane de euro, însă restul acţionarilor i-au transmis că dacă doreşte să se retragă trebuie să înainteze o cerere oficială în cadrul Consiliului de Administraţie. Cel care i-ar putea lua acţiunile este omul de afaceri Ionuţ Negoiţă.


Ultimele noutăţi

- Andrei Cristea (25 de ani) trebuie să revină după împrumutul la Iaşi, dar atacantul care a marcat 11 goluri în ultima ediţie de campionat este curtat asiduu de CFR Cluj şi Panthrakikos (Grecia). Roş-albii ar putea obţine 800.000 de euro pe fotbalist.

- Miranda a declarat ieri, la plecare: "Am ratat totul prosteşte, pe final. Incredibil! Viaţa e nedreaptă, dar mergem înainte. Sper să se rezolve situaţia la Dinamo pînă mă întorc din vacanţă, peste două săptămîni. Eu vreau să rămîn, clar!".

- Gabi Tamaş este pe lista lui Zenga pentru Palermo, scrie presa italiană. Stoperul redevine jucătorul lui Auxerre de pe 1 iulie.

- Dumitru Dragomir: "Unii jucători de la Dinamo au luat-o razna prin discoteci, iar alţii s-au accidentat. Nu Rednic este vinovat. Eu l-aş păstra la echipă, aş diminua salariile şi aş da jumătate de echipă afară".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.