Tenis

Andy Murray a cîştigat turneul de la Queen's

Articol de Ciprian Vasile  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Scoţianul Andy Murray a câştigat duminică turneul de la Queen's Club, după ce s-a impus în ultimul act în faţa americanului James Blake, şi a devenit primul britanic învingător competiţia londoneză după o pauză de 71 de ani.

Murray, primul favorit al turneului, l-a învins pe Blake (cap de serie numărul 6) cu scorul de 7-5, 6-4. Învingătorul a obţinut în urma acestui succes un cec în valoare de 84.300 euro şi 250 puncte ATP, în timp ce Blake a fost recompensat cu 48.000 de euro şi 150 de puncte.

James Blake s-a calificat în ultimul act după ce l-a depăşit în semifinale pe al doilea favorit al turneului, Andy Roddick, în timp ce Murray l-a depăşit în penultimul act pe Juan Carlos Ferrero. În urma acestui succes, Murray a devenit primul britanic câştigător al turneului de la Queen's, după Bunny Austin, care s-a impus ultima dată aici în 1938.

Numărul 1 mondial, Rafael Nadal, învingătorul de anul trecut, a declarat forfait acestei competiţii din cauza problemelor medicale şi a anunţat marţi că va face tot posibilul să participe la cea mai mare competiţie pe iarbă, turneul de Mare şlem de la Wimbledon.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.