Baschet

Lakers este noua campioană NBA

Articol de Vlad Pahonţu   —  luni, 15 iunie 2009

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 99 - 86 (scor general 4-1)



În această dimineaţă, pe Amway Arena din Orlando, Los Angeles Lakers s-a încununat cu cel de-al 15-lea titlu NBA din istoria de 63 de ani a echipei, lăsînd în urmă formaţia lui Dwight Howard.



Finala a fost dominată de Lakers, care a caştigat 4 dintre cele 5 meciuri jucate împotriva lui Orlando. În ultima partidă, Magic a redus inexplicabil turaţia şi evoluţia lor s-a văzut în desfăşurarea scorului.  Aproximativ 17,500 de fani au asistat la o dispută inegală, Odom şi Bryant găsind aproape de fiecare dată spaţiul necesar pentru a marca. Dacă în meciul cu numărul 4, antrenorul Phill Jackson a fost nevoit să folosească o jumătate de meci jucătorii aflaţi pe banca de rezerve, de data aceasta a decis ca Mbenga şi Powell să nu joace niciun minut, forţîndu-şi echipa de start.



De partea cealaltă, Rashard Lewis a avut o evoluţie peste media echipei, cu 18 puncte marcate şi 10 recuperări. Turkoglu şi Howard şi-au reparat cîteva greşeli din meciul precedent, dar fără să conteze prea mult la stabilirea rezultatului final.



"E dureros, e foarte dureros. Dar poţi să înveţi multe dintr-o înfrîngere. Cîteodată trebuie să pierzi ca apoi să cîştigi." (Dwight Howard, Orlando)



"Jucătorii noştri au luptat din greu, dar cred ca LA a avut răspunsul la toate." (Stan Van Gundy, antrenor Orlando)



Cu victoria din acest sezon, Bryant încheie o aşteptare de 7 ani pentru cîştigarea celui de-al 4-lea titlu de campion, iar Phill Jackson ajunge la cota cu numărul 10.



"Am să fumez în memoria lui Red (n.r. Red Auerbach, fostul antrenor al celor din Boston, care a cîştigat 9 titluri NBA). A fost un om extraordinar.", (Phill Jackson, antrenor Los Angeles)



La sfîrşitul partidei, Kobe a primit trofeul MVP al finalelor NBA, avînd o medie de 32.4 puncte marcate pe meci. Elogiat de întreaga presă americană, fostul coleg al lui Shaquille O'Neal este considerat cel mai bun jucător din NBA de la retragerea lui Michael şi pînă în prezent.



Orlando rămîne fără niciun trofeu cîştigat, dar cu satisfacţia că şi-a creat o echipă care se poate bate la titlu cu oricine şi în sezonul viitor.



1 singură schimbare de lider pe toată durata partidei



17,461 a fost numărul suporterilor prezenţi la meci



15 recuperări a reuşit Pau Gasol (Los Angeles)

30 de puncte a marcat performerul serii, Kobe Bryant (Los Angeles)

 

Ultimele campioane NBA



2008-09 Los Angeles Lakers   (4-1 Orlando Magic)

2007-08 Boston Celtics           (4-2 Los Angeles Lakers)

2006-07 San Antonio Spurs    (4-0 Cleveland Cavaliers)

2005-06 Miami Heat                (4-2 Dallas Mavericks)

2004-05 San Antonio Spurs    (4-3 Detroit Pistons)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.