Tenis

Nu e usor!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Raluca Olaru si-a aflat adversara din turul 1: ucraineanca Iulia Vakulenko, favorita 30. Ieri s-au incheiat ultimele meciuri din calificarile pentru Roland Garros si tablourile principale, care incep azi, au fost definitivate. Romanca Raluca Olaru (18 ani) astepta cu emotie sa-si afle adversara, dupa ce trecuse cu bine peste cele trei tururi ale preliminariilor. Misterul s-a lamurit: e Iulia Vakulenko (23 de ani), jucatoarea ucraineana care a facut senzatie in turneele pe zgura dinainte de French Open.

La Varsovia, a ajuns in "sferturi", punind, practic, capat carierei lui Kim Clijsters, pe care a eliminat-o in turul secund. O saptamina mai tirziu, la Berlin, a continuat parcursul exceptional, invingindu-le pe Amelie Mauresmo si Dinara Safina pe traseul pina in semifinale. Acestea au fost primele ei trei victorii in fata unor jucatoare clasate in Top 10. Dupa Berlin, a urcat de pe locul 53 mondial pina pe 34.
De fiecare data insa, Vakulenko s-a retras din cauza unor accidentari. La Varsovia a fost o entorsa la incheietura miinii drepte, iar la Berlin o problema la antebratul drept, motiv ce a determinat-o sa renunte la concursul de la Roma.

Pentru Raluca, debutanta intr-un turneu de Mare slem, e o incercare dificila. Romanca antrenata de Silviu Zancu este insa pe o traiectorie ascendenta. A inceput sezonul pe pozitia 311, iar acum e pe 122. A izbutit doua semifinale, Memphis si Fes, a cistigat challenger-ul de la Torrent si a ajuns in ultimul act la Catania. Are victorii la Patty Schnyder, Michaella Krajicek, Samantha Stosur si Vania King. Iar la Roland Garros poate duce visul mai departe.

27 mai 2007

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.