Liga 1

Stoichiţă avertizează: "Steaua nu ar fi trebuit să fie în Europa League! S-au calificat cu foarte multă şansă"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, vorbeşte despre numirea lui Cristiano Bergodi în funcţia de antrenor al grupării din Ghencea şi se arată încrezător în şansele italianului de a reuşi să-şi atingă obiectivele în acest sezon.

Stoichiţă consideră că participarea roş-albaştrilor în preliminariile Europa League ar trebui privită ca un bonus, avînd în vedere că a fost obţinută cu mari emoţii, în ultima etapă a campionatului.

"De vreme ce Bergodi a fost adus, înseamnă că e omul potrivit. Să vedem ce rezultate va avea, la Steaua e mult mai dificil decît în alte părţi. Presiunea este foarte mare, istoria şi performanţele acestui club te obligă. Cristiano a făcut treabă pe la toate echipele unde a lucrat, dar în Ghencea situaţia va fi alta.

Reuşita lui depinde de foarte multe lucruri, cred că grupul îl va adopta pentru că este un tip carismatic, blînd, ştie să se facă plăcut. Vine într-o perioadă mai delicată pentru că există acest conflict mocnit între patron şi suporteri, însă cred că se va concentra exclusiv la ceea ce are de făcut în folosul Stelei", a spus Stoichiţă, referindu-se şi la şansele roş-albaştrilor de a se califica în grupele Europa League:

"Steaua nu acceptă eşecurile. Trebuie să fii pregătit şi pentru tron şi pentru ghilotină atunci cînd semnezi cu o asemenea echipă. Roş-albaştrii nu ar fi trebuit să fie în Europa League, au avut multă şansă pentru că Rapidul nu a învins-o pe Poli Iaşi, dar e meritul lor că au crezut pînă la capăt în îndeplinirea obiectivului. Participarea europeană e un bonus, sper să ajungă în grupe.

Ţinînd cond de nivelul formaţiilor pe care le va întîlni în primele tururi preliminare, nu cred că vor fi probleme. Sînt echipe accesibile, care sînt atît din punctul de vedere al numelui, cît şi al valorii, sub Steaua. Bergodi va şti ce să facă pentru ca băieţii să acumuleze suficient în perioada de pregătire".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.