Diverse

Schimbări de regulament la Olimpiada din 2012

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele Comitetului internaţional olimpic, Jacques Rogge, se va întâlni cu omologul său de la Federaţia internaţională de fotbal, Joseph Blatter, pentru a negocia regulile de eligibilitate pentru turneul olimpic de fotbal din 2012, la care Blatter vrea să interzică prezenţa oricărui jucător care a disputat Cupa Mondială de fotbal din 2010.

"Ne-am văzut săptămâna trecută, ne-am dat întâlnire după Cupa Confederaţiilor", a explicat Rogge, după cum transmite Agerpres.

Blatter a dorit într-o primă fază să scadă vârsta maximă pentru selecţia olimpică de la 23 la 21 de ani şi să suprime derogarea pentru cei 3 jucători cu vârste mai mari, toleraţi pentru fiecare echipă.

Blatter propune de acum interzicerea participării la JO pentru jucătorii care au disputat o Cupă Mondială, cum s-a mai întâmplat la turneele din 1984 şi 1988. O sugestie contestată, de asemenea, de CIO, care cere tuturor federaţiilor olimpice să selecţioneze cei mai bun sportivi.

Comisia executivă a CIO va anunţa pe 13 august, la Berlin, modificările programului olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.