Campionate

"Revoluţie!"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În urma eliminării suferite la Cupa Confederaţiilor, Tuttosport scrie că "echipa care a cîştigat titlul mondial nu mai există"

Spulberată de Brazilia în decursul a numai 8 minute. Apoi incapabilă să reacţioneze la ajutorul oferit de americani, 3-0 cu Egipt în celălalt meci al grupei, şi să înscrie golul care ar fi calificat-o în semifinalele Cupei Confederaţiilor. Reprezentativa Italiei şi-a îmbolnăvit duminică seară suporterii, iar ziarele din Peninsulă sînt de acord: "Squadra Azzurra care a cîştigat titlul mondial în 2006 nu mai există".

Cotidianul La Stampa scrie că "eroii de la Berlin au fost de nerecunoscut" şi evocă bilanţul şocant înregistrat în competiţie: "Două înfrîngeri şi o victorie cu Statele Unite în condiţiile în care am jucat o oră în superioritate numerică". Concluzia: "A sosit vremea pentru o schimbare de generaţii".

Şi Gazzetta dello Sport trage semnalul de alarmă: "Singura speranţă e că această lecţie îi va servi selecţionerului Marcello Lippi pentru ca la anul să revină în Africa de Sud cu o altă echipă". Iar Tuttosport crede că "Lippi, ce s-a încăpăţînat pînă acum să nu accepte realitatea, chiar n-are altă soluţie. Trebuie să renunţe la jucători expiraţi precum Toni, Iaquinta, Cannavaro sau Camoranesi".

Lippi: "Nu schimb!"
Spre deosebire de ziariştii italieni, Marcello Lippi nu vede nevoia unei înnoiri a lotului. "Jucătorii pe care i-aţi văzut aici sînt cei mai buni. Proiectul nostru merge mai departe, n-am motive să schimb ceva", a punctat tehnicianul în vîrstă de 61 de ani.

"N-are de ce să ne fie ruşine. Brazilia a fost mai bună. La anul veţi vedea o altă Italia"

Gianluigi Buffon, portar Italia

"N-avem nici o scuză. Lippi trebuie să evalueze lotul. Să vadă cine poate continua şi cine nu"
Giancarlo Abete, preşedintele federaţiei italiene

80 de ani
au trecut de cînd Italia a mai fost condusă la pauză cu 3-0. Ultima oară s-a întîmplat în aprilie 1929, contra Austriei

21 iunie
rămîne o dată cu ghinion pentru italieni. În aceeaşi zi a anului 1970, Squadra Azzurra a pierdut finala Mondialului din Mexic (1-4 cu Brazilia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.