Liga 1

Cristi Borcea: "Victorii sau muriţi de foame!"

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele executiv al "cîinilor" a făcut ieri un rechizitoriu dur fotbaliştilor, punîndu-i în gardă: "Bine că n-ajungeţi să furaţi de pe stradă!"

- Domnule Borcea, nu mai are Dinamo bani să-şi plătească jucătorii?
- Bani avem doar pentru performanţă, de acum înainte numai asta se va plăti! Ca la Real Madrid, ca la Manchester United... Baţi, îţi iei banul, nu, «La revedere!», la Dinamo nu mai e sac fără fund.

"Au făcut figuraţie pe teren, erau pietoni"


- Jucătorii ameninţă cu memorii ca să devină liberi de contract, nefiind plătiţi de două luni.
- Daaa? În proporţie mare, sîntem cu plata la zi pentru ei. N-au bani să-şi întreţină familiile? M-au atins la inimă... De ce nu s-au gîndit la familii la meciurile cu Urziceni, Braşov şi Piteşti? Dar ei au făcut figuraţie pe teren, erau pietoni. Se umpleau de bani, fiecare avea cîte 150.000 de euro dacă luau titlul, ce să le fac mai mult? Să-i rog să ne ia banii din buzunare?

- Ei acuză că le luaţi acum din contracte banii daţi înainte ca prime de joc?
- Păi, aşa am stabilit cu ei dinainte. I-am anunţat că-şi păstrează banii chiar dacă nu cîştigăm campionatul, dar bat Braşovul şi Argeşul. Să înţeleagă că sînt oameni care mor de foame în România şi ajung să fure un milion de lei din tramvaie, de fac 3 ani de puşcărie. Nu mai e de joacă, moare lumea de foame! Noi am pierdut în ultimul sezon 20 de milioane de euro şi de acum înainte se va plăti doar performanţa.

"Se întrec cu noi în maşini luxoase"

- Şi dacă nu înţeleg şi vor să plece, cum au ameninţat?
- Cui nu-i convine să vină, negociem o sumă de transfer şi «Pa!». Asta dacă se crede vreunul de valoare în acest moment, pentru că n-are nici unul vreo ofertă... Hîldan, Dumnezeu să-l ierte!, avea unul dintre cele mai mici salarii din echipă, 12.000 de dolari în 2000, dar se bătea pe teren ca un leu. Avea Dacie, nu ca băieţii de acum, care au maşini luxoase, de parcă fac întrecere cu noi, acţionarii!

- Chiar şi pe Adrian Cristea îl lăsaţi să plece, deşi era preferatul dumneavoastră?
- Oricine! Să vină cu ofertă şi fiecare se duce pe drumul lui.

CRISTI BORCEA, preşedinte executiv
"Eu n-am ce să mai vorbesc direct cu jucătorii, i-am scos de la inimă! Pentru umilinţa la care m-au supus pe finalul campionatului, nu vreau să-i mai văd. Discut prin intermediul lui Dinu, Ganea şi Dănilescu"

"O să vorbesc şi cu nea Cornel Dinu, băieţii vor avea o primă frumoasă dacă ajung în grupele Europa League. Cît? Sînt bani buni pe «praful» ăsta, vreo 20.000 de dolari"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.