Stiri

Miza meciurilor cu Bulgaria si Albania

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gazeta Sporturilor a dezvaluit ieri, in premiera, calculele potrivit carora Romania trebuie sa obtina maximum de puncte din ultimele doua partide ale grupei, ca sa fie sigura ca va avansa in grupa a doua valorica pentru tragerea la sortie a CE 2008, de la inceputul lunii viitoare, de la Lucerna.

Astfel, cele doua victorii sint extrem de importante in acest moment fiindca Romania se afla pe pozitia a patra, dupa Croatia, Olanda si Suedia, intr-un clasament al ultimelor doua preliminarii. Cum "nationala" are sanse mici de a ajunge pe prima pozitie in acest top, ea se va lupta pentru pozitiile 2-5, care ar propulsa-o in urna a doua valorica, dar asta numai in cazul unor victorii cu Bulgaria si Albania.





- daca va ajunge in urna a doua valorica, Romania ar evita adversari precum Olanda, Suedia sau Germania
- Germania si Olanda sint, teoretic, cotate mult mai bine decit Cehia sau Polonia, echipe aflate in urna a treia valorica


- putem intilni campioana mondiala, Italia, sau vicecampioana europeana, Portugalia, echipe aflate in urna a treia valorica
- in cazul in care vom obtine 6 puncte exista, posibilitatea sa prindem chiar urna capilor de serie, lucru care ne-ar aduce in postura de a intilni toate marile forte ale Europei, repartizate in celelalte trei urne valorice si am rata astfel sansa de a pica in grupa cu adversari accesibili precum Austria, Elvetia sau Grecia.


"Prefer sa fim in urna a treia pentru a intilni adversari ca Olanda sau Germania. Italienii sint de evitat, astia sint draci si ar fi extrem de periculosi"
Dumitru Dragomir

"Vrem sa cistigam pentru a ramine pe primul loc in grupa. La Euro, e toata crema echipelor. Daca evitam Olanda, jucam cu Italia si tot asa"
Cristi Chivu

Am avut grupa de foc la Euro 2000
Romania s-a aflat in urna a doua valorica si la Euro 2000, cind a nimerit intr-o grupa de foc cu Germania (cap de serie), cu Portugalia (urna a III-a) si cu Anglia (urna a IV-a). Cu 4 puncte, Hagi si compania s-a calificat in sferturi, fiind eliminata de Italia (0-2).



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.