Campionate

Lucho Gonzalez va fi transferat de FC Porto la Marseille pentru 17 milioane de euro

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

L'Equipe a anunţat ieri transferul mijlocaşului argentinian de 28 de ani la Marseille, care va plăti 17 milioane de euro pentru cel mai scump jucător din istoria clubului


FC Porto îşi continuă afacerile de succes. Campioana Portugaliei nu e numai un rezervor inepuizabil de fundaşi, ci fabrică de făcut foarte mulţi bani din transferuri de jucători. L-a plasat în urmă cu două săptămîni pe Cissokho la Milan, iar acum vinde şi în Franţa. La fel de scump.

Nu e apărător, ci mijlocaş. Căpitanul Lucho Gonzalez (28 de ani) trece la Marseille, care va achita 17 milioane de euro plus un milion pentru fiecare calificare în Champions League în următoarele patru sezoane. Timp în care argentinianul va încasa în total 8 milioane din salariu.

Profit de 10 milioane
FC Porto îşi amortizase banii investiţi în Lucho. L-a luat în 2005 de la River Plate, plătind 3,6 milioane de euro pentru jumătate din drepturile deţinute de Global Soccer Agencies. Iar în 2007, cînd Everton pusese ochii pe el, "dragonii" l-au cumpărat definitiv pentru 6,65 milioane. I-au prelungit contractul pînă în 2012 şi i-au mărit salariul. Evoluţiile din Ligă (9 goluri în 30 de jocuri) i-au ridicat cota, iar prin transferul la OM lusitanii ar putea scoate profit de 10 milioane!

FC Porto nu va rămîne descoperită. E aproape să-l ia pe Buonanotte, golgeterul lui River Plate, cotat la 12 milioane de euro. Sumă în care l-ar include pe Bolatti, revenit de la Huracan.


200 de milioane de euro a încasat în ultimii 7 ani din vînzările a 16 jucători, cei mai scumpi fiind Pepe şi Carvalho, cîte 30 de milioane

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.