Liga 1

Romeo Surdu, ASUL lui Cristiano Bergodi

Romeo Surdu

Articol de Alex Nicodim (foto)  —  luni, 29 iunie 2009

Alungat la FC Braşov sezonul trecut, Romeo Surdu le-a demonstrat celor din Ghencea că s-au pripit lăsîndul-l să plece atît de uşor


Cristiano Bergodi vrea să îl reinventeze pe Romeo Surdu (25 de ani). Jucător care sub mandatul său la CFR a fost unul dintre stîlpii de rezistenţă ai echipei. În noua echipă a Stelei, pe care încearcă să o schiţeze în cantonamentul din Austria, tehnicianul italian îl consideră pe Surdu un om care se bate cu şanse mari la titularizare.

Primul la antrenamente
Atacantul încearcă să fie un exemplu prin modul în care se prezintă la şedinţele de pregătire. Mereu printre primii care ies pe teren, Romeo comunică foarte bine cu Bergodi. "Haide, Surdu, haide! Atenţie cum te poziţionezi să primeşti mingea. Capul sus întodeauna!", îl atenţionează "principalul".

"Locul tău e în faţă!"
O decizie importantă pe care Cristiano Bergodi a luat-o cînd a venit în Ghencea a fost aceea ca Surdu să nu mai evolueze ca mijlocaş. "Locul tău este în atac, ca al doilea vîrf. Acolo dai cel mai bun randament şi ai demonstrat-o", i-a spus italianul, care ştie de ce Surdu nu a reuşit să se impună pînă acum: pentru că a fost folosit de Lăcătuş doar ca mijlocaş stînga.


12 meciuri în Liga 1 a jucat Surdu pentru Steaua şi două în Cupa României, fără să marcheze nici un gol, în sezonul 2007-2008

232 de minute a prins în Liga Campionilor, însumate în şase meciuri

8 goluri a marcat Surdu la Braşov

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.