Campionate

Brazilia îşi păstrează coroana de regină a Cupei Confederaţiilor după 3-2 cu SUA

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Deşi a avut 2-0 la pauză, reprezentativa SUA nu a reuşit să învingă Brazilia în finală, sud-americanii adjudecîndu-şi cea de-a treia Cupă a Confederaţiilor din palmares

Americanii au început partida de la Johannesburg fără complexe, deşi specialiştii apreciau că Brazilia nu va avea probleme în faţa unei selecţionate pe care o învinseseră de 14 ori în 15 întîlniri directe! Astfel, după doar 10 minute de joc, Dempsey a reluat superb în colţul lung al porţii lui Julio Cesar pentru un 1-0 care a şocat. Nu la fel de mult, însă, ca reuşita lui Donovan din minutul 27, care a amuţit instant toate vuvuzelele din partea de stadion ocupată de suporterii carioca.

Partea a doua a meciului a avut o cu totul altă desfăşurare, părînd desprinsă din alt meci. Brazilienii au redus rapid din diferenţă prin Luis Fabiano (46), tot el aducînd egalarea cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar, după o fază confuză în careul american. Lucio nu a lăsat partida să meargă în prelungiri, sfîrşind totul cu o lovitură de cap imparabilă (84).

Brazilia îşi îmbogăţeşte astfel vitrina de trofee cu cea de-a treia Cupă a Confederaţiilor, în timp ce SUA pleacă din Africa de Sud cu amintirea plăcută a unui turneu în care a răsturnat toate pronosticurile şi pe parcursul căreia a trimis mai devreme acasă una dintre favorite, campioana europeană Spania ;).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.