Campionate

Germania multicoloră

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nemţii au devenit campioni europeni la tineret avînd în echipa de bază 9 jucători cu dublă cetăţenie


Nu mai puţin de 31 de ani le-au trebuit nemţilor pentru a-şi adjudeca titlul la un campionat european rezervat jucătorilor sub 21 de ani. Au reuşit luni seară, cînd reprezentativa pregătită de fostul internaţional Horst Hrubesch a surclasat Anglia, scor 4-0, în finala turneului desfăşurat în Suedia.

Premiera a fost însă posibilă abia după ce federaţia de la Frankfurt, luînd exemplul Franţei şi al Olandei, şi-a deschis porţile şi pentru jucătorii cu origini străine. În echipa standard, de pildă, Hrubesch are nouă fotbalişti cu dublă cetăţenie. Iar la nivelul întregului lot, un asemenea statut au 12 jucători dintr-un total de 23.

Unii au văzut lumina zilei în ţările de origine - Dejagah în Iran, la Teheran - şi au emigrat apoi cu părinţii. Alţii sînt născuţi în Germania din părinţi străini, cel mai cunoscut fiind turcul Mesut Ozil, de la Werder. Ce i-a unit? Fotbalul şi foamea de succes.


Începutul s-a făcut în anii '90
Nemţii şi-au îndreptat atenţia spre jucătorii cu origini străine în anii '90, mai precis după Mondialul din SUA (1994). Şi pe aceia care au considerat că merită i-au promovat direct la prima reprezentativă! Gheaţa a spart-o brazilianul Rink, căruia i-au urmat Asamoah (Ghana), Kuranyi (Brazilia), Podolski şi Klose (Polonia). Ultimul sosit a fost Mesut Ozil, care a debutat în februarie, într-un amical cu Norvegia, iar în Suedia a fost cel mai bun jucător al Germaniei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.