Anchetele Gazetei

Ladislau Boloni: “Cami? Nu credeam”

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Boloni povesteşte cum a dejucat planurile Securităţii şi e mîhnit să afle că a fost turnat de Cămătaru


Ladislau Boloni a comentat dezvăluirile Gazetei, potrivit cărora, între anii 1972-1974 a avut dosar de colaborator al Securităţii, dar pentru că nu a furnizat nici o notă informativă, a fost exclus din reţea şi apoi, din 1984, s-a ales cu dosar de urmărire.

"Securitatea a încercat timp de doi ani să mă racoleze. Era obligatoriu să colaborezi? Numai să mori e obligatoriu, restul depinde de tine. Am avut şansa unei educaţii, istoria familiei mele era împotriva acestor practici, iar unchiul şi fratele meu m-au sfătuit corect", povesteşte Boloni.

A fost surprins să afle că a fost turnat de Cămătaru: "Cami era plin de viaţă, dar nu pot spune că am fost prieteni. Nu l-am considerat o forţă intelectuală deosebită, dar credeam că e un caracter mai puternic. NU are nici o datorie faţă de mine, poate doar faţă de conştiinţa lui. Pentru mine Cami va rămîne jucătorul care a marcat cu Suedia şi cel care mi-a sărit primul de gît după golul cu Italia", a mai spus Boloni mîhnit. Urmărirea?

"A fost umilitor. Pe undeva mi-a violat viaţa privată. Trăiam cu frică, deşi ştiam că nu fac nimic rău. Numai statutul de fotbalist şi corectitudinea m-au ajutat".

"Articolul nu mă deranjează, nu are de ce. Nu îmi convine însă că a fost asociat cu cel despre Cămătaru, unde realitatea e cu totul alta şi dă posibilitatea la interpretări greşite despre mine"
Ladislau Boloni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.