Liga 1

Ce vrea Bergodi: "Viteză, să nu vadă adversarii mingea" ;)

Articol de Alex Nicodim (foto)  —  vineri, 03 iulie 2009

Steliştii au fost băgaţi ieri într-o scurtă şedinţă de tehnician, care le-a cerut mai multă viteză, determinare şi implicare


Pe chipul lui Bergodi se putea observa o uşoară îngrijorare încă de la finalul "amicalului" cu Celje, 3-0 miercuri seară. Sub un zîmbet aparent, italianul procesa minusurile din jocul echipei. Mai ales cele din prima repriză, cînd slovenii au rezistat deşi aveau în faţă, teoretic, oamenii de bază ai roş-albaştrilor.

Bergodi, la prima victorie pe banca Stelei  (video)

La antrenamentul de ieri dimineaţă, Bergodi i-a adunat pe fotbalişti în jurul său şi le-a explicat ce vrea de la ei în continuare.

1. Viteză
Primul lucru pe care Bergodi a ţinut să îl puncteze a fost modul în care jucătorii săi au accelerat meciul. "Nu am avut un adversar care să ne pună mari probleme, de aceea aş fi vrut să văd o circulaţie mai bună a balonului. O viteză în joc în plus, asta îmi doresc! Doar aşa putem surprinde în multe momente, aşa îi punem pe picior greşit pe cei din faţa noastră!", le-a cerut italianul.

2. Implicare
Contra slovenilor, linia de mijloc din prima repriză, Szekely - Bicfalvi - Toja - Ochiroşii, a avut realizări puţine, astfel că baloanele au ajuns cu greu spre atac sau au fost pierdute. Bergodi a reacţionat ieri: "Nu am văzut implicarea pe care mi-o doresc din partea mijlocaşilor. Voi sînteţi puntea de legătură între apărare şi atac. Pe la voi trece totul, echipa se rupe în două dacă nu vă mişcaţi!".

3. Demarcări
Ultima remarcă a tehnicianului a fost legată de randamentul lui Stancu şi Kapetanos pe parcursul celor 45 de minute. "Dacă nu vă demarcaţi tot timpul şi nu găsiţi spaţiile pentru a primi balonul şi a pune în pericol poarta adversă, nu faceţi nimic", le-a zis Bergodi, mulţumit însă de randamentul unul alt vîrf, Surdu, cel care a punctat de două ori după pauză.

Bergodi: "Nu sînt Dumnezeu să nu greşesc"  (video)


"Mai avem timp pentru a îndrepta greşelile din meciul cu Celje şi a închega relaţiile de joc. A fos un prim test util, nu putem cere totul deodată"
Cristiano Bergodi, antrenor Steaua


Steaua în prima repriză: Tătăruşanu - Golanski, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Szekely, Bicfalvi, Toja, Ochiroşii - B. Stancu, Kapetanos

Steaua în repriza a doua: Zapata (Lungu) - D. Bălan, E. Baciu, Rada, Filip - Nicoliţă, A. Ionescu, Onicaş, Ochiroşii (Ninu) - Surdu, V. Rusu


Azi, al doilea amical, tot netelevizat
Steaua va juca astăzi, de la ora României 19:30, cea de-a doua partidă de verificare a stagiului austriac. Adversar va fi Bohemians Praga, locul 13 în Cehia. Întîlnirea nu va fi televizată, dar va fi în format live-text pe www.stelisti.ro, cu fotografii şi reacţii în timp real. Roş-albaştrii vor mai avea încă două "amicale" pînă la meciul oficial cu Ujpest Budapesta, din turul II preliminar al Europa League: cu Dinamo Zagreb (5 iulie) şi cu ŢSKA Sofia (7 iulie).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.