Campionate

Pariul Owen

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 04 iulie 2009

Sir Alex Ferguson l-a adus la Manchester United pe atacantul de 29 de ani, şomer de lux după aventura nefericită de la Newcastle

Doar două zile a fost şomer Michael Owen. Fostul "Balon de Aur" şi-a găsit rapid echipă, după ce a terminat contractul cu retrogradata Newcastle. Cu sau fără catalogul de prezentare în 32 de pagini lansat recent pe piaţă, Sir Alex Ferguson a ales să parieze pe atacantul de 29 de ani, măcinat de accidentări în ultimul timp. Pînă să transfere şi un nume mare, Manchester s-a completat cu un jucător la parametru zero căruia nu va trebui să-i plătească decît salariul. Suma va depinde de condiţia fizică şi de performanţele primului Balon de Aur al secolului XXI.

Înainte să semneze cu Owen, United s-a asigurat însă că fostul Copil de Aur al fotbalului englez de la finele anilor '90 a scăpat de leziunile musculare, supunîndu-l unor teste medicale la sînge la Bridgewater Hospital. Ca orice scoţian, Ferguson nu voia să arunce în vînt cu banii, 3 milioane de euro, cît i-a oferit pentru un an de contract. Michael are şansa să ajungă pînă la nivelul atins la Newcastle, 7,2 milioane net, cumulînd superbonusuri în funcţie de meciurile jucate şi de golurile reuşite în tricoul "diavolilor". "E incredibil. Zilele trecute se gîndea la Hull, Stoke ori Olympiakos, iar acum a făcut saltul la United", a declarat unul dintre agenţii lui Owen.

Urmează Luis Fabiano. Sau Aguero?
După plecarea lui Ronaldo, Manchester s-a întărit în ofensivă cu ecuadorianul Valencia. Alex Ferguson, care l-a ratat pe Benzema, mai vrea cel puţin un atacant şi a pus ochii pe Luis Fabiano. United e în luptă directă pentru brazilianul de 28 de ani cu Milan. Dacă italienii le-au propus celor de la FC Sevilla 15 milioane de euro şi jucătorului un salariu de 3 milioane anual, englezii au supralicitat la 18 milioane. Mult însă sub pretenţiile lui Sevilla, 30 de milioane. Luis Fabiano cîştigă în Spania 1,8 milioane net şi are o clauză de reziliere cifrată la 60 de milioane. United îl mai curtează pe Aguero, pentru care i-au făcut o ofertă de 46 de milioane lui Atletico.

3 milioane de euro reprezintă salariul minim net pe sezon pe care Manchester United i-l garantează lui Michael Owen

7,2 milioane de euro poate cîştiga atacantul englez din salariu şi bonusuri, dacă bifează un minim de meciuri şi de goluri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.