Tenis

Roddick şi Federer se întîlnesc din nou în finală la Wimbledon!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După ce şi-au disputat ultimul act la Wimbledon în 2004 şi 2005, Roger Federer şi Andy Roddick se vor întîlni în finală şi la ediţia din 2009 a turneului britanic.

FEDERER A TRECUT UŞOR DE HAAS
Federer s-a impus în această după-amiază în 3 seturi în faţa  vechiului său prieten, Tommy Haas, iar elveţianul a acces astfel pentru a 7-a oară consecutiv în finala turneului londonez.

DEZAMĂGIRE PENTRU FANII LOCALI: MURRAY A FOST ELIMINAT

"A-Rod" şi favoritul local Andy Murray au oferit însă meciul zilei la Wimbledon, americanul cîştigînd cu scorul de 3-1 semifinala cu tenismenul scoţian. Aşa cum ne-a obişnuit, Roddick a avut ca principală armă serviciul, foarte precis în această semifinală (75% procentaj la primul serviciu). În contrapartidă, Murray nu a izbutit decît un procentaj de 52% la primul serviciu, britanicul prilejuindu-i lui Roddick deseori şansa unui break.

În ciuda statisticilor dinaintea partidei, Murray a reuşit, surprinzător, mai mulţi aşi decît adversarul său, 25,. Americanul a izbutit "doar" 21, dar a compensat printr-un plasament ireproşabil la atacurile adversarului şi printr-o viteză de reacţie uimitoare în unele momente.


O altă cheie a acestei victorii pentru Roddick a fost şi eficacitatea la fileu, unde Andy a cîştigat nu mai puţin de 48 de mingi, faţă de cele 15 ale lui Murray. Cu un joc ofensiv aproape fără greşeală, cu lovituri puternice şi plasate, Roddick a dejucat tactica adversarului său, care în multe momente s-a limitat doar la a returna mingile de pe fundul terenului.

Scorul final al partidei a fost 3-1, seturile desfăşurîndu-se astfel: 6-4, 4-6, 7-6(7), 7-6(5).

Finala dintre Roger Federer şi Andy Roddick se va disputa duminică, de la ora 15:00 şi va fi transmisă live de televiziunea sportro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.