Liga 1

Poveste la poarta Penitenciarului Colibaşi: «Augustus, în vizită la tata»

Articol de Cristian Marinescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La sfârşitul săptămânii trecute, familia Penescu trebuia să-l viziteze la Penitenciarul Colibaşi pe Cornel, mutat din arestul IPJ Argeş împreună cu Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu. Spre surprinderea multora, patronul Argeşului n-a mai primit vizita aşteptată, aceasta fiind amânată pentru această săptămână.

În schimb, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a primit vizita fiului său, Augustus care l-a văzut şi a discutat cu el pentru prima dată de când acesta a fost arestat, la 15 aprilie 2009.

Ajuns la poarta penetenciarului împreună cu unchiul său, Augustus le-a spus ziariştilor prezenţi: „Nu veniţi cu microfonul, deoarece nu spun nimic”.

Dar pentru că a avut de aşteptat peste 45 de minute până să intre la tatăl său, arbitrul vâlcean a discutat „neoficial” cu reprezentanţii mass media aflaţi la poarta Penetenciarului. Ca şi Augustus, la poarta închisorii mai aşteptau şi alţii pentru a-şi vizita rudele ajunse după gratii, iar centralul vîlcean a acceptat să vorbească despre situaţia tatălui său.

- Augustus, cum mai stă cu sănătatea domnul Constantin?
- Sigur, nu ştiu. Eu n-am mai vorbit cu el de la începutul lui aprilie. Cei mai în măsură să vorbească despre asta sunt medicii. Cred că urmează tratamentul prescris de doctori.
 
- Doamna Constantin a venit mereu la Tribunal, la Curtea de Aper şi la DNA, atunci când era adus...
- Aşa este, dar nici ea nu a putut discuta cu el. 
 
- Cu arbitrajul eşti în vacanţă?
- În mod normal, arbitrii n-au vacanţă; noi trebuie să ne pregătim mereu pentru cele două teste anuale pe care, dacă nu le treci, nu poţi arbitra.

- Crezi că FC Argeş va fi retrogradată după scandalul corupţiei în fotbal?
- Nu ştiu, deoarece nu cunosc regulamentele care privesc acest aspect.

- Este arbitrajul românesc în criză, după ce 9 arbitri sunt cercetaţi de DNA?
- Nu încercaţi să mă trageţi de limbă, pentru că nu vreau să vorbesc despre acest subiect.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.